No hi haurà coalició entre Podem i La Llagosta en Comú

La Llagosta en Comú i Podem no descarten fer una aliança postelectoral

Política

Constitució del grup motor de La Llagosta en Comú-Podem ara desaparegut
Constitució del grup motor de La Llagosta en Comú-Podem ara desaparegut

La Llagosta

Podem i la Llagosta en Comú –integrada per ICV- han fet públic aquest dilluns la seva decisió de no concórrer plegades a les pròximes eleccions municipals. Des de feia mesos la possibilitat d'una candidatura conjunta estava sobre la taula i en les darreres setmanes s'havien intensificat les reunions per fer-la efectiva.

Malgrat això, finalment les dues forces d'esquerra es presentaran per separat. A Podem serà Montse Garcia qui encapçalarà la llista, mentre que a La Llagosta en Comú serà Toni Cubel.

"Es van realitzar fins a tres trobades, però finalment hem decidit no anar en coalició, perquè hi ha matisos i elements de discrepàncies entre les dues forces", explica Cubel. "No és la situació ideal, però d'aquesta forma hem aconseguit evitar els enfrontaments i malentesos", afegeix el cap de llista de La Llagosta en Comú.

Per la seva banda, Montse Garcia afirma que la decisió respon a l'estratègia d'arribar "a parts més grans de l'electorat". "Tot i que La Llagosta en Comú no és la vella política, porten temps dins de les estructures municipals i nosaltres volem trencar amb aquestes dinàmiques", diu la candidata de la formació lila.

Des de cap de les dues forces es descarta una possible entesa després dels comicis. Amb tot, ambdues reconeixen que el futur de l'esquerra al municipi és incert. "Mai ens hem presentat i no sabem com poden anar els resultats", relata Garcia. "Estem condemnats a entendre'ns abans o després de les eleccions perquè no som adversaris", assenyala Cubel que, tanmateix considera que fins que les cúpules dels partits en l'àmbit català no es signifiquin a favor o en contra de la unitat, "no es pot descartar la candidatura conjunta".

Aquest és l'enèsim capítol en les aliances entre les forces d'esquerres de la Llagosta. El serial va començar a l'estiu quan ICV, EUiA i Podem van presentar una proposta per anar de la mà a les eleccions municipals. El gener va ser EUiA qui va marxar de la coalició perquè volia retornar a la política no institucional de carrer, i ara la separació ha quedat s'ha estès a la resta de forces polítiques llagostenques.

Edicions locals