El PSC de la Llagosta treu pit de la seva gestió municipal a la via pública amb un mapa interactiu

El grup majoritari a l'oposició del ple llagostenc critica que el programa que visualitza les actuacions a la via pública arriba tard i amb voluntat electoralista

Política

Mapa Interactiu
Mapa Interactiu

La Llagosta

80 actuacions en quatre anys a la via pública. 1.736.541 euros invertits en millores als carrers de la Llagosta. Una aplicació en la qual segons l'Ajuntament es resumeixen totes aquestes dades.

A principis de març el consistori publicava un mapa interactiu al seu web en el qual qualsevol ciutadà podia rastrejar totes les obres que havia dut a terme el govern municipal en el seu darrer mandat.

"Des de l'Ajuntament volem que la nostra gestió sigui el màxim transparent possible i per això vam crear aquest mapa interactiu", explica l'alcalde Óscar Sierra que afegeix que aquesta iniciativa va ser un projecte impulsat per ell mateix.

En total el mapa divideix les accions a la via pública en nou tipologies. Papereres, arbrat, bancs, voreres, il·luminació, asfaltat, parcs infantils, passos de vianants i altres actuacions.

D'aquestes l'apartat que s'endú una major inversió és el de parcs infantils amb un total de 386.444 euros destinats a la millora de sis parcs. Res estrany ja que aquestes actuacions són una prioritat per Sierra en el seu mandat tal com l'alcalde ha expressat en més d'una ocasió.

Segueix la inversió en l'apartat de la il·luminació amb 233.629 euros amb els quals s'han realitzat 9 actuacions.

Als antípodes hi trobem la inversió en papereres, on només s'han invertit 3.675 euros en quasi 90 unitats per llençar-hi la brossa.

Per últim, en el mapa interactiu que segons l'Ajuntament, "es renova constantment", cal destacar la distinció entre actuacions acabades, en marxa i pendents. En aquest sentit, el consistori considera que de les 80 actuacions totals, el dia d'avui, 7 està en fase de construcció i 7 pendents d'obra.

Critiques des de l'oposició

Des del grup majoritari a l'oposició, ICV ara La Llagosta en Comú, expliquen que l'eina els sembla "positiva". Amb tot, Toni Cubel, actual cap de la llista de la formació assenyala que "com en moltes altres accions del PSC, s'estan concentrant esforços al final del mandat amb una clara intenció de perpetuar-se en el poder". "Els mandats duren quatre anys i no quatre mesos", sentencia Cubel que considera que el mapa interactiu hauria d'haver arribat abans i "no quan queden dos mesos per a les eleccions".

Edicions locals