Les Llagostes de l'Avern van portar el foc i la pólvora per Sant Josep

La festa del patró del poble acaben el diumenge amb una ballada de Gegants a partir de les 9.30 h

Cultura

Les Llagostes de l'Avern
Les Llagostes de l'Avern

La Llagosta

Les Llagostes de l'Avern van ser les encarregades el dissabte de posar foc i llum a les festes de Sant Josep. El col·lectiu va organitzar un correfoc infantil a les 20 h a l'avinguda Onze de Setembre sense pólvor, en el qual els més petits van poder gaudir d'un espectacle de llums.

Més tard, la colla es va dirigir a la plaça d'Antoni Baqué on va realitzar una exhibició, aquest cop sí, amb foc i pólvora. A les 21 h tots els membres de la colla van realitzar una encesa general.

L'esdeveniment va comptar amb la colla dels Llamps i Trons de Martorelles i a la colla de Badalona Bèsties del Foc com a convidades, i va suposar la presentació dels tabalers de la colla.

Final de festes amb gegants

La Colla Gegantera de la Llagosta tancarà aquest diumenge les festes de Sant Josep amb la seva 10a Trobada.
La jornada començarà ben d'hora. A les 9.30 h es farà la Plantada de Gegants a l'avinguda de l'Onze de setembre. A les 11.15 h hi haurà una sessió d'escalfament oberta a tothom per deixar-ho tot a punt de cara a les 11.30 h. Serà aleshores quan començarà la Passejada Gegantera.

A la 13 h es produirà la Picada de Gegants i el final de festa a la plaça Antoni Baqué, que acabarà el toc de gralles i tabals.

La Colla Gegantera de la Llagosta no estarà sola aquest dia. Un total de 9 colles han estat convidades a l'acte: les de Calella, Cornellà de Llobregat, Club Amics de Rubí, Gualba, Montbau (Barcelona), Santa Perpètua de Mogoda, Tordera, Vilassar de Dalt i Vinaròs.

A més, la trobada també tindrà el seu vessant solidari, ja que es durà a terme un gran recapte de productes de neteja de la llar que es destinaran a les famílies llagostenques. Aquest acte comptarà amb la col·laboració de l'Associació de Voluntariat Social REMS. Finalment, la trobada també tindrà el seu propi concurs a les xarxes socials, amb l'estiqueta a Instagram #lallagostaesgegant19

Edicions locals