Cinc anys de presó per a dos dels acusats d'apallissar i deixar en cadira de rodes Sergio Mármol

Els condemnats també hauran d'indemnitzar la víctima amb 1.263.956 euros

Societat

Concentració a la Llagosta demanant justícia pel cas de Sergio Mármol
Concentració a la Llagosta demanant justícia pel cas de Sergio Mármol

La Llagosta

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a cinc anys de presó dos veïns de Granollers acusats d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa. També hauran de pagar una indemnització d'1.263.956 euros a Sergio Mármol, conegut jove que actualment resideix a Montcada i Reixac, però va viure molt temps a la Llagosta i que pateix greus seqüeles físiques a conseqüència de la pallissa que va rebre fa tres anys a la sortida d'una discoteca.

El tercer dels acusats ha estat condemnat per un delicte de lesions i haurà d’abonar una multa de sis euros diaris durant tres mesos. Els dos primers acusats estaven en presó preventiva des de feia un any i el tercer, que ja està en llibertat, ha estat a la presó tres anys i mig.

Els fets es remunten a la matinada del 22 de novembre de 2015, quan a la sortida d'una discoteca de Malgrat de Mar hi va haver una baralla multitudinària entre dos grups de joves. Sergio Mármol va rebre un cop de puny a la cara de part d'un dels acusats, Mamare D.B., d'origen subsaharià, que el va tombar a terra.

En aquell moment, els altres dos acusats, Miquel P.S. i Ramon S.C., que ja marxaven del lloc en cotxe, van ser alertats de la baralla i van tornar ràpidament amb el vehicle. Van baixar corrent i van clavar diverses puntades de peu, juntament amb l'altre acusat, al cap del jove que era a terra mig estabornit, provocant-li greus traumatismes cranioencefàlics.

Arran d'això, el jove estar sis mesos en coma profund i podria haver mort, però finalment va sobreviure. Actualment té lesions neurològiques irreversibles, pateix tetraparèsia, va en cadira de rodes perquè gairebé no s'aguanta dret, té problemes de mobilitat als dits de les mans, dificultats per mantenir el cap alçat i parlar, defectes d'oïda i visió, i disfàgia, cosa que l'impedeix menjar i beure amb normalitat, a banda de provocar-li freqüents ennuegaments.

A més, el caràcter se li ha tornat més agressiu, té llacunes de memòria i les facultats cognitives i maduratives disminuïdes. Depèn les 24 hores del dia d'una tercera persona.

Desacord de la família de la víctima

La família de Sergio Mármol s’ha mostrat indignada per la sentència en considerar que les penes són bastant lleus tenint en compte tot el mal que van causar. Durant els dos dies de la vista oral, el 31 de gener i el 4 de febrer, hi van declarar 14 persones, que van oferir versions contradictòries sobre la baralla i no van aportar cap dada sobre la identitat dels agressors.

Sobre els dos tipus de penes acordades per l’Audiència de Barcelona, l’advocada de Sergio Mármol s’ha mostrat en desacord amb la seva decisió en considerar que hi va haver una participació comuna de tots tres i ha lamentat que el jutge hagi aplicat el mínim que marca la llei i no hagi contemplat la traïdoria a l’hora de determinar si era un assassinat o un homicidi.

Respecte a la indemnització, la mare de Sergio Mármol, Eva Hernando, no confia a rebre cap compensació econòmica perquè els dos acusats s’han declarat insolvents. La família ha comentat que sol·licitarà a l’Estat la indemnització per a víctimes de delictes violents, un ajut que anteriorment ja se’ls va denegar perquè la mare cobra una pensió que no supera els 600 euros.

 

Edicions locals