Mor Isidre Pagès als 85 anys, el llagostenc famós pel seu amor a la pagesia

Pagès era conegut a la Llagosta pel seu amor incondicional a la terra i al món de la pagesia

Societat

Imatge de la terra cultivada, la passió d'Isidre Pagès durant tota la seva vida
Imatge de la terra cultivada, la passió d'Isidre Pagès durant tota la seva vida

La Llagosta

Isidre Pagès va morir aquest diumenge a l'edat de 85 anys. Es tractava d'un home il·lustre a la Llagosta conegut pel seu amor per la pagesia i per dedicar-hi gran part de la seva vida. A més, també era conegut per ser memòria viva de la localitat baixvallesana i memòria viva també de les transformacions del municipi que dels anys seixanta als anys vuitanta va passar de 1.300 habitants a més de 12.000.

Reconegut com un dels pocs pagesos que quedava a la Llagosta, l'afició li va venir de ben d'hora, heretada per la forta tradició camperola de la seva família. Com el mateix Isidre reconeixia en una entrevista radiofònica l'any 2000, el seu avi ja es dedicava a cultivar cànem per fer espardenyes. A més el seu pare es dedicava a la terra i el va impulsar a fer el mateix.

Encara que pel seu cognom, tradició i afició hauria semblat que l'Isidre vivia de la terra, el cert és que per poder mantenir la seva família va dedicar-se a altres activitats.

En el seu cas, va comprar un tractor l'any 1969 per 111.000 pessetes -668 euros- per tal de dedicar-se a la recollida de residus i després va adquirir un camió per seguir en aquest negoci.

Amb tot Pagès sempre va ser un amant declarat de conrear la terra, fins al punt de dormir dues hores mentre es dedicava a la recollida de residus per poder seguir cultivant el seu petit hort d'herència familiar. Pagès es definia com un home profundament creient que batejava els camions amb els quals treballava, casolà i familiar que mai havia sabut estar dins d'un cafè. Ell preferia les muntanyes i la natura.

Dimarts es celebrarà al Tanatori de Mollet la cerimonia d'acomiadament de l'Isidre.

Edicions locals