L'Escola Bressol Cucutras de la Llagosta vol canviar la forma d'entendre l'esbarjo amb el seu nou pati

La zona de jocs infantils no està delimitada i per tant, tots els infants poden gaudir de l'espai sense tanques

Societat

Escola Bressol de la Llagosta
Escola Bressol de la Llagosta

La Llagosta

L'Escola Bressol Municipal Cucutras de la Llagosta ha presentat els canvis en el disseny del seu pati i les conseqüències positives que això ha comportat per als infants.

L'equip educatiu de Cucutras s'ha proposat com a repte de futur aconseguir un canvi en la mirada per part de tota la comunitat educativa sobre l'espai i el temps del pati.

Segons ha explicat l'equip educatiu de l'Escola "els criteris que ha tingut en compte a l'hora de dissenyar el nou pati del centre han estat vetllar per l'ús d'elements naturals i sempre que es pugui utilitzar materials reciclats i d'autoconstrucció i afavorir que l'espai del pati esdevingui una aula més de l'escola, tant si es tracta de l'hora d'esbarjo com del moment de realitzar-hi unes altres activitats més vinculades al currículum educatiu".

És per això que consideren que els resultats obtinguts han estat molt positius, perquè s'ha trencat amb les estructures clàssiques i s'ha aconseguit fer activitats "més vinculades a la tranquil·litat i la cura".

Com és el nou pati?

El primer que destaca en el nou pati és que no està delimitat i per tant, tots els infants poden gaudir de l'espai sense tanques. A més s'hi ha disposat una presa d'aigua i una mànega per regar les plantes, omplir la piscina o fer qualsevol activitat d'aigua amb els infants de cara a l'estiu.

També hi ha una zona destinada als nadons perquè puguin gaudir-lo. Aquesta consta d'una catifa de gespa artificial que els grans també podran fer servir per fer activitats tranquil·les.

A més a més, per tot el pati, hi ha tipis per "animar als infants a amagar-se i fer joc simbòlic".

"S'han posat miralls repartits a diferents punts del pati perquè comencin a descobrir el seu propi cos i pissarres per poder pintar amb guixos de colors", expliquen des del centre.

També hi ha troncs de diverses mides que es vol que no estiguin fixes al mateix lloc, sinó que tinguin la possibilitat de poder canviar-los a altres espais del pati.

Per últim s'hi han plantat tres arbres grans que donaran ombra a l'estiu i, amb tanques reciclades, s'ha construït una passarel·la de fusta perquè els infants facin el recorregut caminant "fomentant així la psicomotricitat".

Edicions locals