La Llagosta en Comú presenta la seva candidatura al complet

La formació afirma que es tracta d'una llista renovada que té poc a veure amb la presentada el 2015

Política

Votació a la seu d'ICV
Votació a la seu d'ICV

La Llagosta

La Llagosta en Comú va acabar de conformar la seva llista electoral per a les pròximes eleccions municipals el passat dissabte. La candidatura de Toni Cubel que estarà acompanyada per 19 persones més -17, més 3 suplents-, va ser referendada en votació presencial al local d'ICV a la Llagosta per 57 persones inscrites al cens de la formació. Això representa el 67% del cens total de La Llagosta en Comú i segons el partit el vot favorable va ser unànime.

La candidatura era l'única que es presentava i segons el mateix partit, la llista té "una forta voluntat regeneradora". "A tall d'exemple, l'anterior alcalde, Alberto López, ocupa el simbòlic lloc número 17", assenyalen des de La Llagosta en Comú. "Fins a 14 persones, inclòs el cap de llista, no van formar part de la candidatura d'ICV-EUiA a les eleccions de 2015", afegeixen.

De la mateixa manera, el partit ha volgut incidir en la presència de dones a la llista. "De les 20 persones que la conformen, 11 són dones i 9 homes, i entre els set primers llocs hi ha un total de 5 dones", diuen.

La candidatura que segons la formació "aglutina persones amb un marcat caràcter progressista i de transformació social, de diverses procedències i sensibilitats, i amb molta experiència en el camp sindical i de l'activisme social", estarà formada pels següents noms en ordre de llista:

Eva Miguel, Natalia Britcha, Ana Belén Cazorla, Jesús EscobarDolors Íñiguez, Maria Arjona, Daniel Pindado, Jesús Rios Santos, Mari Ángeles Martín, Núria Cubel, Laura Isabel Picón, José Sánchez Conde, Carla Navarro, Miguel Pajares, César López i Alberto López.

Els estatus de la formació permeten que ara aquesta candidatura pugui negociar amb altres formacions per concòrrer a les eleccions municipals en coalició. De fet, a l'estiu ICV –actual La Llagosta en Comú-, Podem i EUiA van presentar un grup motor que volia impulsar una candidatura conjunta. Aquest projecte va quedar descartat després que la formació lila liderada per Montse Garcia decidís iniciar un procés de conformació de llista propi, i que EUiA prengués la decisió d'apartar-se de la política institucional durant un temps.

Edicions locals