El Síndic de Greuges inicia 33 actuacions a la Llagosta el 2018

Rafael Ribó presenta l'informe de l'any passat al Parlament

Societat

El Síndic de Greuges inicia 33 actuacions a la Llagosta el 2018
El Síndic de Greuges inicia 33 actuacions a la Llagosta el 2018

El Síndic de Greuges de Catalunya va iniciar l'any passat 205 actuacions als municipis del Baix Vallès. D'aquestes, 105 van ser queixes interposades pels ciutadans i 100 van ser consultes. A la Llagosta van ser 33, de les quals 17 queixes i 16 consultes.

Així queda reflectit en l'Informe  2018  del  Síndic, presentat al Parlament, i que  recull  tota  l'activitat  duta  a terme  per  la  institució l'any passat, un any en què les queixes i consultes relacionades amb les polítiques i drets socials han estat les més nombroses. De fet, segons dades de l'informe anual, al Vallès Oriental el 24,9% de les actuacions estaven centrades en aquest àmbit, principalment en els de serveis socials, salut i educació.

A continuació, les actuacions relacionades amb el consum, amb un 21,9% van ser les segones més nombroses, seguides de les de l'àmbit de les queixes i consultes sobre administracions públiques i tributs (21,5%).

D'altra banda, l'informe del Síndic també comptabilitza el nombre de queixes i actuacions d'ofici tramitades amb els ajuntaments durant el 2018. En aquest cas, al Baix Vallès  se n'han tramitat una seixantena: la Llagosta (6), Martorelles (3), Mollet (18), Montmeló (5), Montornès (10), Parets (7), Sant Fost (8) i Santa Maria de Martorelles (2).

El cas de la família okupa

En el seu informe, el Síndic destaca algunes resolucions. En el cas de la
Llagosta, posa de relleu l'actuació oberta d'ofici arran dels fets que van tenir lloc a començament de setembre de 2018 al municipi, en què una protesta per la seguretat ciutadana va acabar amb aldarulls, insults i llançaments d'objectes contra els balcons d'un dels pisos ocupats per una família. Els incidents van acabar amb dues persones ferides.

 

Edicions locals