El primer ple de l'any a la Llagosta aprova dos protocols contra l'assetjament

També es va aprovar una pujada de les tarifes funeràries i una modificació del servei de taxi

Política

Ple de la Llagosta
Ple de la Llagosta

La Llagosta

El primer ple de la Llagosta de 2019 celebrat el dijous va servir en gran mesura per aprovar dos protocols que fa anys que es treballen. El primer sobre assetjament sexual i per raó de sexe i el segon d'actuació en casos d'assetjament laboral i/o sindical del Consistori.

Tots els grups de l'ajuntament van votar afirmativament aquesta proposta que en paraules de la regidora del PSC Conchi Jiménez, "vol aconseguir un entorn de treball segur per a totes les persones" i que tal com va assenyalar la regidora de l'oposició d'ICV-EUiA Eva Miguel "tant de bo no calgui utilitzar mai perquè això suposaria trobar-se amb un cas d'abús".

Ambdós protocols fa temps que cuegen al consistori. Concretament va ser el 26 de gener de 2015 quan Inspecció de Treball va requerir a l'Ajuntament l'elaboració d'un protocol en matèria d'assetjament. Mesos més tard, el 27 de juliol del mateix any, el Comitè de seguretat i salut laboral de la Llagosta en el qual participen sindicats, representants dels treballadors públics i regidors va acordar l'elaboració dels protocols d'assetjament.

Finalment, el contingut dels protocols va ser ratificat pel Comitè d'empresa el 27 de juliol de 2018 i pel Comitè de seguretat i salut laboral, el 29 d'octubre de 2018.

Cocnchi Jiménez a tall de resum va afirmar que són "necessaris per a actuar contra l'assetjament sexual i laboral; és la nostra obligació prevenir aquestes actituds".

Els taxistes de la Llagosta podran treballar a quatre municipis més

El ple també va servir per aprovar la modificació del Conveni de coordinació intermunicipal entre diferents ajuntaments del Vallès Oriental i Occidental en virtut del qual es presta conjuntament servei de taxi entre diferents poblacions.

Amb aquesta modificació s'incorporen els ajuntaments de Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Sant Feliu de Codines que passaran a tenir les mateixes tarifes que les de les poblacions mancomunades en el conveni.

La modificació aprovada per unanimitat és segons Conchi Jiménez "bona per als taxistes que ara podran operar en 18 municipis amb les mateixes tarifes".

Augmenten les tarifes del cementiri

Per últim, el ple va aprovar amb les abstencions d'ERC i ICV-EUiA i el vot afirmatiu de la resta de formacions, la pujada de l'1,5% de les tarifes funeràries per 2019. Conchi Jiménez altre cop, va assegurar que aquest augment de les taxes va adherida la pujada de l'IPC. Segons la regidora aquesta pujada, atenent l'IPC, es podria efectuar fins al 2,3% per la qual cosa l'augment de tarifes en una proporció menor, beneficia la Llagosta.

Edicions locals