L'ajuntament adjudica les obres de la parada de la Riera Seca

Més de 400 persones utilitzen la parada d'autobús que es troba a Montcada en una zona de polígons

Societat

Parada a Montcada
Parada a Montcada

La Llagosta

L'ajuntament de la Llagosta ha anunciat que Coynsa 2000 serà l'empresa que durà a terme –per un preu de 33.940,74 euros– les obres de la nova parada d'autobús al pont de la Riera Seca.

La companyia tindrà sis setmanes per efectuar les obres. "Està previst reduir part de la vorera i modificar la barana del pont per facilitar la posada en marxa de la parada", assenyala l'Ajuntament de la Llagosta.

Adéu a la parada incòmoda

A 10 minuts a peu dels afores de la Llagosta i a uns 20 del centre del municipi es troba la parada que uns 400 veïns utilitzen regularment per anar cap a Barcelona i que amb la construcció de la nova parada a la Riera Seca al límit del municipi, deixaran d'utilitzar.  La singularitat d'aquesta marquesina en mig de polígons industrials és que pertany al terme municipal de Montcada i per tant es troba a la zona 1 de transports metropolitans.

Els veïns de la Llagosta la utilitzen perquè la més propera a casa seva, es troba dins de la zona 2 i per tant, agafar allà el bus significa pagar el doble de preu pel bitllet. "Cada dia vinc a primera hora fins aquí", explica una noia que està esperant el seu autobús i treballa a la capital catalana. "També l'agafen la meva germana i la meva mare", afegeix. La T-10 d'una zona costa 10,20 euros, la de dues té un preu de 20,10. Encara que inhòspita, resulten obvis els motius pels quals alguns llagostencs prefereixen aquesta parada.

"A més del fred als matins, molts dies he d'anar amb la llanterna del mòbil per veure-hi", explica la jove. Des de la sortida de la Llagosta fins a la parada de Montcada no hi ha cap camí i els dies que plou el trajecte "es fa impossible".

Els conductors d'autobús són conscients de les dificultats que suposa aquesta parada. "Si torno de nit, em deixen baixar a la Llagosta, però no em fan pagar les dues zones", diu la noia que reconeix que a vegades pot arribar a passar por i que per això té moltes ganes que s'inauguri la nova parada a la Riera Seca.

Edicions locals