L'empresa madrilenya Ferkuma s'encarregarà de les obres de la plaça de Catalunya

L'Ajuntament de la Llagosta ha adjudicat l'obra de l'espai per 200.000 euros

Societat

L'empresa madrilenya Ferkuma s'encerregarà de les obres de la plaça de Catalunya
L'empresa madrilenya Ferkuma s'encerregarà de les obres de la plaça de Catalunya

La Llagosta

Els 3.108 metres quadrats de la plaça de Catalunya a la Llagosta viuran un rentat de cara en els pròxims mesos. El concurs públic per fer obres a l'espai ha quedat en mans de l'empresa Ferkuma Maquinaria que per un preu de 200.000 euros s'encarregarà de realitzar la reforma.

La reforma integral de la plaça té com a objectiu "millorar el trànsit i l'estada dels vianants" a l'emplaçament, al mateix temps que es pretén "millorar la utilització pels més petits". A efectes pràctics això significa eliminar els testos de gran envergadura que hi ha als extrems de la plaça, fer millores als asfalts i al clavegueram i renovar el paviment de les zones infantils instal·lant-hi terres de cautxú.

En paraules del mateix consistori, es tracta de connectar "un espai amagat amb alta densitat" amb el nucli real del municipi. "Des de l'illa central de la plaça s'han de poder veure l'avinguda Primer de Maig, el passeig de Pintor Sert i la plaça de la Carota". D'aquesta forma es vol relacionar urbanísticament l'espai amb el casal d'avis i l'escola propera.

Pel que fa a Ferkuma Maquinaria, es tracta d'una empresa amb seu a Madrid que està especialitzada en obres d'enginyeria civil que van des d'autovies fins a pistes de vol, passant per remodelacions a les grans ciutats. Un cop es formalitzi el contracte, la firma tindrà tres mesos i 15 dies per realitzar les obres.

Edicions locals