La Llagosta diu prou a l'exhibició amb animals

L'ajuntament de la Llagosta es compromet a no tenir fires on hi hagi animals

Societat

Aus rapinyaires
Aus rapinyaires

La Llagosta

El passat 23 de novembre va tenir lloc a la Llagosta la Fira Medieval que va allergar-se durant tot el cap de setmana. Segons denuncia la Fundación para el Asesoramiento y Acción en Defensa de los Animales (FAADA), durant l'esdeveniment "sis falcons i dos mussols van romandre lligats i exposats al públic durant la totalitat de les jornades".

Davant d'aquesta situació, l'organització animalista va decidir enviar una carta a l'Ajuntament de la Llagosta per mostrar la seva repulsa davant la situació.

La fundació assegurava que aquests animals "no tenen garantit el seu benestar en captivitat". A més, el col·lectiu considerava que les pràctiques d'exhibició on participen aus rapinyaires sotmet aquests animals a un gran "estrès". Afegia la FAADA que "no s'ha d'oblidar que aquests animals són caçadors de grans dimensions amb forts becs i urpes, i que són un perill per al públic".

Tot i que la FAADA envia de forma recurrent i sense resposta aquest tipus de cartes als consistoris d'arreu, el de la Llagosta "no va tardar en posar-se en contacte amb la fundació" i a assenyalar que "no es tornarien a utilitzar animals en esdeveniments municipals".

Óscar Sierra, alcalde del municipi, ha confirmat el compromís de l'Ajuntament de no portar animals a fires com la medieval. Segons Sierra, ja hi ha una moció de fa cinc anys sobre la utilització d'animals en actes com circs, però res referent a fires. És per aquest motiu que l'alcalde ha reiterat la seva sintonia amb la FAADA, a l'hora que ha afegit que la contractació d'espectacles amb animals no és responsabilitat directa de l'Ajuntament.

La FAADA ha agraït al consistori el seu pas endavant i ha afegit que espera que "més municipis prenguin la iniciativa i no permetin que els animals pateixin l'estrès i l'ansietat de trobar-se en un ambient artificial".

Edicions locals