La Llagosta destinarà gran part d'un préstec de 690.353 euros de la Diputació de Barcelona a Can Baqué

L'Ajuntament rep 690.353 euros "sense interessos" que utilitzarà per complir els Pressupostos de 2018

Societat

La Llagosta destinarà gran part d'un préstec de 690.353 euros de la Diputació de Barcelona a Can Baqué
La Llagosta destinarà gran part d'un préstec de 690.353 euros de la Diputació de Barcelona a Can Baqué

La Llagosta

La Llagosta rebrà 690.353 euros en forma de préstec "sense interessos" de la Diputació de Barcelona. Així ho van signar Óscar Sierra, alcalde del municipi, i el president de l’organisme supramunicipal, Marc Castells, el passat dilluns. Serà la Diputació qui s’encarregui de sufragar els interessos –28.433,79 euros– derivats del préstec firmat amb el Banc Sabadell. El préstec s'enmarca dins del Programa de Crèdit Local de la Diputació.

Segons ha apuntat l’Ajuntament, els diners es destinaran a pagar la majoria d’inversions previstes en els pressupostos de 2018.

Can Baqué, la gran inversió

Entre totes les partides pressupostàries planificades pel 2018 a la que més recursos es destinaran serà la referida a la rehabilitació de la Masia de Can Baqué.

Ja en la junta de govern local del 4 d’octubre es va aprovar la primera fase de restauració de la masia de Can Baqué que feia pronosticar que les obres de millora sortirien a concurs el mateix octubre i la rehabilitació començaria al febrer. Amb tot, el consistori ha avançat que, "probablement" la licitació es farà pública a finals de gener i les obres començaran pels vols del mes de l'abril. Es preveuen 90 actuacions a realitzar en tres fases i l'obra podria allargar-se fins al 2022.

Segons l'Ajuntament, la mateixa obra de Can Baqué, també rebrà la inversió d'un ajut econòmic “concedit provisionalment” pel Departament de Cultura de la Generalitat per un valor de 31.344 euros.

Més inversions significatives

El préstec de la Diputació també s’emprarà per a una altra partida pressupostària que durant les últimes setmanes ha portat cua: la referida a les millores del CEM el Turó. En els pressupostos de 2018 aquesta partida havia estat fixada en 140.000 euros. De moment l’Ajuntament ha posat a concurs la renovació de les màquines de fitness del CEM per una quantitat de 108.000 euros i és per això que segons confirma el consistori, en el futur s'anunciaran més millores.

A més, es destinarà la quantia de 98.000 euros en "l'adequació de vies públiques" amb l'asfaltat i una nova senyalització viària.

Per últim, entre les partides més àmplies n'hi haurà una que s'utilitzarà per la "recuperació de l'espai lúdic i sociocultural del Parc Popular de la Llagosta". En aquest cas es tracta d'una inversió de 70.000 euros i suposarà segons el consistori la instal·lació d'un  quiosc-bar al parc.

Edicions locals