El nou cap de llista de La Llagosta en Comú defineix Óscar Sierra com 'l’alcalde virtual'

En la seva presentació com a cap de llista, Toni Cubel va convidar a Podem a seguir treballant de forma conjunta en un front d’esquerres

Política

Toni Cubel
Toni Cubel

La Llagosta

Toni Cubel va quedar ratificat com a candidat de La Llagosta en Comú després d’una votació realitzada el passat divendres i anunciada el dissabte en una assemblea-vermut al local d'ICV. D’un cens total de 76 persones, 43 van votar per la candidatura de Cubel que va ser l’única que es va presentar. Segons indica l’organització política, tots els vots comptabilitzats van ser favorables a la candidatura de l’integrant d’ICV.

A l’assemblea de dissabte van participar una vintena de persones i en ella Cubel va expressar la seva voluntat de crear “un front local d'esquerres, on té cabuda tothom que s'hi vulgui sumar”. D’aquesta forma, el cap de llistes es referia a la recent decisió de Podem la Llagosta d'apartar-se, de moment, de la candidatura unitària La Llagosta en Comú-Podem, després que la direcció nacional del partit lila obligués al cercle local a realitzar primàries internes abans de pactar amb els comuns.

“Les portes estan obertes, hem treballat conjuntament de manera prou satisfactòria en els darrers dos anys”, va dir Cubel en relació a Podem, “però en última instància hauran de decidir si aposten per aquesta confluència”, va afegir.

En un altre sentit, el nou cap de llistes va arremetre contra l’actual alcalde, Óscar Sierra, al que com ja ha dit en altres ocasions va definir com “alcalde virtual” que es preocupa més de les xarxes socials que de la gobernança del municipi. “L’alcalde ha de ser capaç de defensar amb fermesa i contundència els interessos de la Llagosta davant qualsevol institució, i actualment això no passa”, va asseverar Cubel.

Edicions locals