La Llagosta en Comú refrenda el seu cap de llista

La direcció estatal de Podem obliga al cercle a fer primàries pròpies abans de crear una llista unitària amb La Llagosta en Comú

Política

Seu d'ICV a la Llagosta
Seu d'ICV a la Llagosta

La Llagosta

La seu d'ICV acollirà quest divendres (21.30 h) l'acte per escollir cap de llista de La Llagosta en Comú. La trobada, però, només servirà per votar la candidatura de la coalició formada per ICV i EUiA, ja que Podem haurà de fer un procés propi de primàries, segons les directrius marcades pel partit a nivell estatal.

Així, l'única candidatura que s'ha presentat és la de Toni Cubel, qui serà refrendat com a cap de llista per un cens de "70 persones, aproximadament". El dissabte es faran públics els resultats en una assemblea-vermut.

La retirada de Podem es deu a una decisió de la directiva nacional que es va donar a conèixer el 30 de novembre. Segons apunta Montse García de Podem, el canvi de posicionament té relació amb la normativa general del partit que "no permet compartir censos". "Entenc que és millor fer dos processos de primàries", afegeix García.

Ara, Podem realitzarà el seu procés de primàries i més tard i si s'escau, "negociarem una candidatura conjunta". Toni Cubel, per la seva banda assenyala que espera que "el procés de Podem no afecti el procés d'unitat d'esquerres de la Llagosta".

Edicions locals