La Llagosta treballa perquè els policies locals no marxin

L'ajuntament està elaborant un estudi "psicosocial" per entendre per què marxen els policies

Societat

Policia Local
Policia Local

La Llagosta

La manca d'agents de policia local va tornar a ser tema de debat a l'últim ple de la Llagosta, celebrat el novembre.

Segons fonts de l'Ajuntament, després de l'última modificació de la plantilla del 23 d'octubre es va establir que el cos policial ha d'estar conformat per 24 efectius: 18 agents, tres caporals, un sargent, un sotsinspector i un sargent en cap. Fins aquí els números.

La realitat al municipi és ben diferent. Tal com va explicar durant el ple Mariano García, regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, actualment, d'aquestes 24 places, tan sols 16 estan ocupades per policies en actiu: 13 per agents fixes i tres per interins. García va explicar que la manca d'agents es deu, entre d'altres, a "la mala gestió realitzada pel govern anterior, que va concedir nombroses comissions de servei i va deixar la policia totalment desestructurada". A aquesta raó s'hi suma la incapacitat del municipi per retenir els agents que es formen a la Llagosta. "A l'agost es van incorporar sis agents i ara només en queden tres perquè els altres han marxat", va assenyalar García.

Des del consistori apunten que aquesta situació es produeix a "molts pobles". Amb tot, afegeixen que a la Llagosta la fuga de policies és més gran perquè "molts agents marxen a municipis més grans, on el sou és millor".
La manca de personal implica un pitjor servei, i un pitjor servei fa que els policies locals busquin noves destinacions. Un peix que es mossega la cua. "Fan més hores extres i tenen problemes per agafar vacances", conclouen des de l'Ajuntament.

Un pla per evitar la fuga policial

L'Ajuntament considera que la paraula clau per fer que els policies es quedin és arrelament. Per això el 2009 es van augmentar els sous que actualment van dels 32.571 fins als 45.930 euros anuals, i l'estiu passat la policia va estrenar nous uniformes, nous sistemes de ràdio i nou vehicle.

La regidora d'Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va explicar durant el ple que "s'ha adaptat el menjador de la comissaria perquè els agents tinguin unes instal·lacions mitjanament decents". Per últim, s'està fent un "estudi de riscos psicosocials" que analitza aspectes com l'estrés i que vol entendre per què hi ha aquesta fuga d'agents per intervenir en l'arrel del problema.

 

Edicions locals