L’Ajuntament de la Llagosta renovarà les màquines de fitness del CEM El Turó

Després que l’alcalde es reuneixi amb socis descontents per la gestió i estat del complex esportiu, el consistori treu a concurs la compra de noves màquines de fitness

Societat

L’Ajuntament de la Llagosta renovarà les màquines de fitness del CEM El Turó
L’Ajuntament de la Llagosta renovarà les màquines de fitness del CEM El Turó

La Llagosta

Semblaria que les reivindicacions de la Plataforma de Socios Afectados (PSA) del CEM el Turó han estat escoltades pel govern municipal de la Llagosta. Des que Óscar Sierra, l'alcalde de la població, es va reunir amb "cinc persones" representants del grup de pressió el novembre, les millores en el complex esportiu municipal s'han accelerat. De totes maneres, des del consistori afirmen que totes aquestes millores havien estat programades abans de la reunió.

Si fa un parell de setmanes el sistema d'aigua calenta de l'espai era renovat amb la incorporació de dos nous acumuladors de 2.000 litres de capacitat que substituïen els tres vells acumuladors amb 14 anys d'antiguitat, aquest dilluns s'ha fet públic el concurs per renovar la maquinària de la sala de fitness del centre.

L'ajuntament invertirà 108.900 euros que sortiran de la partida destinada "instal·lacions esportives" dels Pressupostos Generals Municipals de 2019 en la compra noves màquines de fitness per substituir les que van ser adquirides l'any 2004 i que tenien una vida útil màxima de 8 anys. Per tant, fa 6 anys que la maquinària del centre havia quedat obsoleta i calia renovar-la. Així ho expressava el 27 de novembre el gerent de l'empresa Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni, societat municipal encarregada de gestionar el CEM el Turó.

Es compraran sis cintes de córrer, vuit bicis de fitness de diferents tipus, dues màquines de rem i nombroses màquines de musculació i elements com peses de diferents pesos. De la mateixa manera es dissenyaran i definiran "diferents circuits de treball a la Sala de Fitness del CEM el Turó". L'empresa guanyadora de la licitació s'haurà de comprometre al manteniment de la nova maquinària durant dos anys, i haurà de subministrar la mà d'obra, les peces i les reparacions necessàries per a aquest manteniment.

L'1 de març s'acabarà el termini d'execució de la substitució de les màquines i serà aleshores quan els socis del CEM El Turo, 2.100 persones, podran gaudir de la Sala de Fitness renovada.

La situació del Turó arriba al ple

La situació del CEM el Turó i la qualitat de les instal·lacions municipals fa setmanes que cueja. Després d'arreglar-se el sistema d'aigua calenta es van mantenir els mateixos problemes amb el consegüent malestar dels socis. Segons va afirmar Óscar Sierra durant el ple ordinari a l'Ajuntament de la Llagosta el passat dijous, "no es va acabar d'ajustar la pressió per al funcionament definitiu de l'aigua calenta", però ara ja està arreglada l'aigua calenta.

Sierra responia a una intervenció de la regidora d'ICV-EUiA, Eva Miguel, que minuts abans es lamentava que els grups municipals de l'oposició haguessin hagut d'assabentar-se "per les xarxes socials i els mitjans de comunicació" de l'existència del PSA, de la reunió d'Òscar Sierra amb el col·lectiu i de les queixes referents al CEM el Turó.

Per la seva banda Conchi Jiménez, regidora d'Economia i Hisenda del PSC, va assenyalar que creia que "l'alcalde no ha de posar un altaveu" cada cop que es reunís amb una plataforma ciutadana. Tanmateix va afirmar que si així ho volien els grups, s'informaria d'aquest tipus de trobades.

Sierra, que va tancar el ple parlant sobre aquest tema, va explicar que es va reunir amb "cinc persones sòcies del CEM el Turó" que li van expressar el seu malestar. "Són petites deficiències derivades de la falta d'inversió durant molts anys, que sumades acaben molestant als socis", va dir Sierra. L'alcalde va enumerar com a petites deficiències, l'estat d'algunes màquines que va definir com "prehistòriques", l'arranjament de la caldera que "s'ha de produir en breus", els problemes amb les substitucions de professors que no tenen la "qualitat suficient" o la passivitat davant els alumnes que no porten tovalloles a les classes. Aquestes petites deficiències acumulen una inversió pública de més de 120.000 euros en menys d'un mes.

Tot i això, Sierra va voler reivindicar que les enquestes de satisfacció fetes al CEM són molt positives i va afirmar que els socis descontents són "minoria".

A més, va asseverar que l'Ajuntament ja havia fet passos per a la millora de les instal·lacions com aconseguir rescatar l'empresa Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni Municipal –aprovada en ple extraordinari la setmana anterior- o demanar subvencions a fons perdut a la Diputació per a "la millora de l'eficiència energètica, confort i mesures mediambientals" del complex.

Edicions locals