Àlex Pérez, quart al Mundial sub 20 amb la selecció catalana de futbol sala

El jove llagostenc va disputar el campionat amb una lesió a l'empenya que no li va permetre xutar

Esports

Álex Pérez en el partit davant l'Argentina.
Álex Pérez en el partit davant l'Argentina. | Federació

La LlagostaSergi Escudero

La selecció catalana ha fet història en el mundial sub 20 de futbol sala disputat a Colòmbia. Va finalitzar en quarta posició, la millor classificació històrica del combinat, després de caure en semifinals davant la selecció campiona, el Paraguai,per 1 a 5 i perdre el partit pel tercer lloc davant Brasil per 4 a 2. En quarts de final, Catalunya havia eliminat Sudàfrica amb un ajustat 8 a 7. 

"És un èxit el què hem aconseguit. La federació veia molt complicat passar de la fase de grups perquè ens van tocar rivals molt difícils: Bolívia, l'Argentina i el Marroc. Hem d'estar molt contents", explica Álex Pérez, jugador de la FS Unión Llagostense i integrant de la selecció catalana sub 20, que va passar de ronda amb 4 punts després de vèncer a Bolívia per 6 a 5, perdre amb Argentina per 1 a 2 i empatar  a 5 amb el Marroc. Pérez va ser convocat per la competició malgrat tenir una lesió a l'empenya que no li permetia xutar. "Només podia fer passades amb l'interior del peu. Això no m'ha donat l'oportunitat de fer gols tot i jugar de 9"

Campions de l'Europeu

Catalunya es va classificar per aquest Mundial després de ser primera a l'Europeu celebrat el febrer a Alassio (Itàlia). Allà, Marroc va ser segona –hi va participar malgrat ser una selecció africana– i l'amfitriona va ocupar el tercer lloc. 

Edicions locals