Treballadors i direcció de Capresa arriben a un acord

CCOO valora positivament els acords als quals ha arribat amb la direcció de Sidenor

Societat

Capresa
Capresa

La Llagosta

Un mes i mig després que la direcció de Sidenor, propietària de la factoria de la Llagosta Capresa –instal·lacions de Calibrados de Precisión- anuncies un expedient de tancament per acomiadar als 48 treballadors de la planta, el 16 de novembre, sindicats i empresa van arribar a un acord.

"Malgrat que no s'ha pogut evitar el tancament de la factoria vallesana, CCOO d'Indústria de Catalunya valorem positivament l'acord assolit el 16 de novembre, ja que garanteix alternatives d'ocupació per a tots els treballadors i treballadores afectats, amb unes condicions econòmiques i laborals dignes", ha explicat el sindicat el dilluns.

Sidenor va justificar l'acomiadament massiu per raons de reorganització de la producció. La companyia basca  tanca la factoria per endur-se la producció al nord de la Península, allà on té la majoria de clients.

Els acords després d'un "mes d'intenses negociacions", han suposat un "pla de mobilitat geogràfica i modificació substancial de les condicions de treball per tal de garantir l'ocupació en les millors condicions".

Segons han explicat des de CCOO, s'ha acordat "el manteniment de l'ocupació a tots els treballadors i treballadores afectats dins de les empreses del grup Sidenor, una garantia que a dia d'avui passa per la fàbrica de Vitòria".

D'aquesta manera, el trasllat de la maquinària, l'activitat i les persones es farà de manera gradual fins a finals del mes de juny de 2019. Així mateix, "les persones que es traslladin rebran una compensació econòmica de 12.000 euros per despeses de mudança i trasllat, a més d'un permís retribuït de 5 dies laborables per facilitar les gestions de canvi de residència".

D'altra banda, amb el canvi de lloc de treball i el nou conveni laboral de la fàbrica a Vitòria, els treballadors milloraran, segons ha afirmat CCOO la seva situació econòmica i de jornada laboral. "Tot i així, es garanteix una clàusula salarial per a aquelles persones el salari d'origen de les quals sigui superior al de destinació", ha afegit el sindicat.

Com ja van anunciar els representants sindicals a principis de novembre l'acord també contempla una "opció d'extinció immediata del lloc de treball per a aquelles persones que no optin pel trasllat", amb una indemnització de 33 dies per any treballat, amb un màxim de 13 mensualitats.

Edicions locals