El llagostenc José Ramón Vera presenta 'Proyecto Verne'

És la seva segona obra, després d''Autocompasión de un tonto con suerte'

Cultura

El llagostenc José Ramón Vera presenta 'Proyecto Verne'
El llagostenc José Ramón Vera presenta 'Proyecto Verne' | J.R.V.

L'escriptor llagostenc José Ramón Vera presenta aquest divendres (19 h) a l'Ajuntament la seva segona novel·la, Proyecto Verne. "La idea se'm va ocórrer parlant amb un amic sobre la vellesa. A partir d'allà va sorgir aquest món futur que té tant en comú amb el present", diu Vera.

El govern únic que impera a la zona de l'Antiga Europa decideix enviar els seus ancians a La Ciutat de Geras, al cor de Sibèria, per poder equilibrar els recursos existents. Raquel i Aries acaben de complir els 65 i els toca fer el viatge, però com que no es creuen el que els han explicat sobre les bondats del lloc, escapen del tren que les porta cap allà. La fugida és el principi d'una aventura contínua on coneixeran la por, l'amor i l'amistat. Amb la petita Lobo, descobreixen que les seves vides per fi cobren sentit.

"Àgil i directe, sens dubte. Escric com penso i redacto les històries com m'agradaria llegir-les. Incloc molta ironia i sarcasme al servei, espero, d'una bona història", explica l'autor.  Proyecto Verne "és un homenatge a les novel·les d'aventures clàssiques", històries que l'autor va utilitzar per fer que la seva filla llegís i amés la literatura.

Vera també assegura que es tracta d'un llibre on "traspua la Llagosta a tot arreu, a la història, les protagonistes, el disseny de la portada, les fotos i les noies de la coberta". I espera que això sigui "motiu suficient perquè la gent vingui a la presentació. Un cop allà, ja tractaré de convèncer-los que no poden viure sense Proyecto Verne".

La primera novel·la de Vera va ser Autocompasión de un tonto con suerte, presentada el 2015.

Edicions locals