Primers acords entre la direcció de Capresa i els treballadors

Els sindicats pacten baixes incentivades de 33 dies per any per als empleats afectats

Economia

Capresa
Capresa

La Llagosta

Les negociacions entre l'empresa Capresa de la Llagosta –dedicada a la metal·lúrgia per a l'automoció– i els representants dels treballadors "es troben en període de consultes i avancen adequadament". Així ho ha explicat Juan Jiménez, secretari general de CCOO d'Indústria del Vallès Oriental, després que dimarts i dijous ambdues parts es reunissin.

La companyia Sidenor, propietària de Capresa amb seu a Vitòria, va anunciar a l'octubre un expedient de tancament per causes "productives i organitzatives" que afecta 48 treballadors.

És per aquest motiu que els representants sindicals estan "intentant fer efectiu un pla de viabilitat" tot i que, segons assenyalava Jiménez dijous al tancament d'aquesta edició, "encara no hi ha acord". Entre les demandes hi ha tres punts bàsics sobre la taula: les baixes incentivades, els trasllats i les prejubilacions.

"Hi ha un acord concret amb l'empresa sobre les baixes incentivades gràcies al qual els treballadors que ho vulguin cobraran 33 dies per any treballat fins a un màxim de 13 mensualitats si són acomiadats", afirma Jiménez.

Tanmateix, el de CCOO explica que tot i aquest acord, si no hi ha entesa en la resta de demandes, tot quedarà en paper mullat.

És en el que es refereix als trasllats on més diferències hi ha entre les parts. Sidenor només accepta que els treballadors siguin reubicats a la planta de Vitòria, però des del sindicat reclamen que ho puguin fer a "qualsevol planta del grup a Espanya" com la de Polinyà, que actualment es troba en un procés de reducció de la producció.
A més, CCOO considera imprescindible que es "compensi amb 4.000 euros per fer el trasllat i un any de lloguer pagat a la nova ciutat" als treballadors que decideixin marxar de la Llagosta.

En referència a les prejubilacions, Jiménez afirma que "de moment encara no hem tractat aquest tema".

Les negociacions arriben després que l'alcalde Óscar Sierra, es reunís amb representants dels treballadors. Tant el consistori com Jiménez van valorar la trobada com "distesa", i Sierra va assenyalar que tot i donar suport als 48 treballadors i oferir-los els seus serveis jurídics, de moment l'Ajuntament, "pel bon desenvolupament de les negociacions, es mantindrà al marge".

Edicions locals