La Llagosta es vesteix de gala per gaudir durant el cap de setmana de 3 de Teatre

Quatre representacions i una exposició per llegir el teatre protagonitzen fins diumenge aquesta vuitena edició del festival

Cultura

La Llagosta es vesteix de gala per gaudir durant el cap de setmana de 3 de Teatre
La Llagosta es vesteix de gala per gaudir durant el cap de setmana de 3 de Teatre | Ajuntament de la Llagosta

El Centre Cultural, la plaça d'Antoni Baqué i la biblioteca tornaran a acollir una nova edició del festival 3 de Teatre. Es tracta de la segona amb aquest format i nomenclatura, la vuitena si s'inclou l'antiga Setmana del Teatre. Des de l'any passat es va apostar per concentrar els espectacles en tres dies i no durant tota la setmana, tenint en compte que sempre es rebia la major afluència de públic els caps de setmana i divendres al vespre.

A més dels quatre espectacles organitzats, també hi ha l'exposició Llegir el teatre, en marxa des de dilluns i fins al dissabte. Es tracta d'una mostra de llibres comentats al club de lectura de la biblioteca en el marc del programa homònim que promou la lectura d'obres de teatre. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques de la Generalitat i el Teatre Nacional de Catalunya, i inclou obres d’èpoques i d'estils diversos.

Pel que fa a les entrades, l'assistència a Demogracia –de Miguel Ángel Marín– i a Cösmix –de la companyia Teatre Mòbil– és gratuïta, i el preu dels tiquets per veure Mala Broma i Escenes d'un matrimoni és de 9 euros –anticipada a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Llagosta– o 12 euros –en taquilla–.

Demogracia

El monologuista Miguel Ángel Marín torna a la Llagosta després de la seva exitosa actuació a la festa major. En aquest cas, però, ho fa amb un nou espectacle:
Demogracia. Sembla que avui està tot perdut: corrupció, desamor, canvi climàtic i la Pantoja que torna als escenaris. Però Marín no perd l’esperança ni el bon humor. Serà divendres (20 h) al Centre Cultural.

Cösmix

La companyia Teatre Mòbil presenta Cösmix –teatre infantil de carrer amb dos viatgers infatigables, estranys i extravagants programats per fer riure. Desplegaran les seves millors habilitats, i faran música impossible, teatre, l’animal i, fins i tot, avançaran el futur en directe. Serà dissabte (12 h) a la plaça d'Antoni Baqué.

Mala broma

Mala broma –escrita per Jordi Casanovas, dirigida per Marc Angelet i interpretada per Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz– és una comèdia negra que fa reflexionar sobre els límits de l’humor. Un famós presentador d’un programa d’humor nocturn pateix una depressió i es presenta a casa del seu antic amic, que ha fracassat com a periodista. Tots dos havien presentat plegats un programa de ràdio quan eren estudiants i feien bromes telefòniques –algunes de molt mal gust–. Acompanyats d'una amiga, parella d'un dels dos, a qui li agrada molt l'humor negre, tots tres recordaran el seu passat més disbauxat. Tot pot acabar, però, en una tragèdia. Serà capaç el periodista de fer la broma més forta que pugui imaginar a la seva dona? Quins són els límits de l’humor? De què no podem fer mai broma? O de qui no ens en podem riure mai? Serà dissabte (20 h) al Centre Cultural.

Escenes d'un matrimoni

Escenes d'un matrimoni, de la companyia Nexus Europa, és una obra sobre una relació amorosa al llarg dels anys. L’amor d’una parella, o les seves cendres, persisteix més enllà de les pressions de les famílies, el matrimoni, el divorci, els amants... Serà diumenge (20 h) al Centre Cultural.

Edicions locals