Jordi Ollé: "Els independentistes poden optar a un grup municipal més potent a la Llagosta"

Ollé explica al Centre Cultural de la Llagosta el projecte Primàries Catalunya impulsat des de l'ANC

Política

Jordi Ollé: "A la Llagosta les forces independentistes poden optar a tenir un grup municipal més potent"
Jordi Ollé: "A la Llagosta les forces independentistes poden optar a tenir un grup municipal més potent"

La Llagosta

El projecte Primàries Catalunya es presentava divendres a la Llagosta. El membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Ollé va oferir una conferència al Centre Cultural que tenia com a objectiu reflexionar sobre el futur polític de Catalunya i presentar el "procés de primàries regenerador i de concentració del vot independentista" de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig.

"És molt difícil aconseguir una unitat per dalt, i donada aquesta circumstància vam fer que la unitat es produís des de baix creant una plataforma que agrupa la ciutadania", va explicar Ollé referint-se a la possibilitat d'una candidatura conjunta dels partits independentistes.

En el cas de la Llagosta i el Baix Vallès, l'integrant de l'ANC va afirmar que de moment "no tenim una resposta satisfactòria des dels partits". Així mateix Ollé va esmentar que el territori ha estat governat històricament "per forces espanyolistes" i que això fa que sigui encara "més necessària la unitat dels partits independentistes". "A la Llagosta, on les forces independentistes són clarament minoritàries, es pot optar, no a la llista més votada, però sí a tenir un grup municipal més potent", va dir Ollé.

Les xifres demostren, segons Ollé, que la unitat podria fer augmentar el nombre de regidors independentistes a la Llagosta, sempre que les votacions s'assimilessin als resultats registrats el passat 21 de desembre. "Hi ha un decalatge molt gran entre les eleccions municipals en què voten 500 o 600 persones a les forces independentistes i les eleccions del 21 de desembre en les que les voten 1.800 persones". Per Ollé, això s'explica pel fet que aquestes "mil persones que no voten, no se senten interpel·lades a les eleccions municipals", apunta.

L'objectiu, per tant, és mobilitzar aquesta important bossa de vots. "A la Llagosta seria òptim agrupar aquests 1.800 vots que hem tingut a les eleccions del 21 de desembre. Aquesta és la intenció, tot i que el comitè organitzatiu s'hi ha de veure amb cor i els partits s'hi han de sumar. Cada poble és diferent", va concloure Ollé.

En cas de produir-se tal com imagina Ollé, l'independentisme seria segona força a les pròximes eleccions del maig de 2019.

Edicions locals