L’Ajuntament de la Llagosta mostra el seu suport als treballadors de Capresa

El consistori ha posat els seus serveis jurídics a disposició dels 48 treballadors de la empresa dedicada al tractament de l’acer per al sector de l’automoció

Economia

Óscar Sierra reunit amb els representants dels treballadors de Capresa
Óscar Sierra reunit amb els representants dels treballadors de Capresa

La Llagosta

L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, s'ha reunit aquest migdia amb representants dels treballadors de l'empresa Capresa i els ha mostrat el suport de l'Ajuntament davant de la decisió de la propietat de la firma de tancar la fàbrica ubicada al polígon industrial de la localitat.

La trobada, a la qual ha assistit també el primer tinent d'alcalde, Mariano García, ha tingut lloc a l'Edifici administratiu de l'Ajuntament.

L'alcalde ha posat a disposició dels treballadors els serveis jurídics de l'Ajuntament per rebre assessorament. Els representants sindicals de CCOO presents a la reunió han explicat que s'oposen al tancament de l'empresa i a la pèrdua dels llocs de treball.

Tanmateix, Sierra ha afirmat que el consistori "no vol espatllar les negociacions" i que tot i que es posiciona "al costat dels treballadors" de moment es mantindrà al marge.

Capresa té actualment 48 treballadors, una part dels quals són veïns de la Llagosta. La direcció i la representació dels treballadors ja han començat a negociar l'aplicació de l'expedient de tancament que el dia 16 d'octubre va presentar l'empresa.

Segons l'Ajuntament, en un mes es coneixerà "quin és l'acord al qual han arribat les dues parts" i segurament el tancament es farà efectiu cap al mes de juny de l'any que ve.

Capresa, que es dedica al tractament de l'acer per al sector de l'automoció, és des de fa nou mesos propietat del grup Sidenor, amb seu a Vitòria, al País Basc. Sinedor argumenta motius organitzatius i de producció per justificar la decisió de tancar la fàbrica de la Llagosta i traslladar la producció a Vitòria.

Edicions locals