Capresa pretén tancar la planta de la Llagosta i acomiadar tota la plantilla

Els sindicats han iniciat negociacions amb la direcció i exigeixen un pla de viabilitat per als 48 empleats

Societat

Capresa
Capresa

La Llagosta

La decisió de la direcció de la històrica empresa de la Llagosta, Capresa –dedicada a la metal·lúrgia per a l'automoció–, afectarà, en principi, a tota la seva plantilla, formada per 48 treballadors.

El 16 d’octubre es va presentar un expedient de tancament i en l’actualitat la mateixa direcció i la representació dels treballadors es troben en negociacions per determinar com fer-lo efectiu. Això podria suposar l’acomiadament de tota la plantilla.


Segons explica Juan Jiménez, responsable del sector d’Indústria de CCOO al Vallès Oriental, Capresa ha argumentat “causes productives i organitzatives per dur a terme el tancament”. Jiménez afegeix que “la direcció diu que vol establir sinergies i que per això es traslladarà al nord de la Península, on té la majoria dels seus clients”.

Capresa era fins fa nou mesos propietat del fons d’inversió oportunista PHI Industrial que es dedica a adquirir empreses amb problemes financers. Al febrer d’aquest any, Sidenor, un grup empreserial basc amb seu a Vitòria, va comprar Capresa. En l’exercici econòmic de l’any 2017 la companyia llagostenca va tancar amb unes vendes de 26 milions d’euros i uns beneficis d’explotació de 2 milions.

Els treballadors consideren que el grup basc va comprar Capresa per quedar-se amb la cartera de clients i treure's la competència del mig.

Tot i que els sindicats estan en contra de l'acomiadament massiu, sembla que el tancament és irrevocable perquè com confirma Jiménez, les negociacions entre direcció i representants dels treballadors ja han començat. "Volem un pla de viabilitat que inclogui prejubilacions o trasllats a altres plantes del grup per aquells treballadors que ho vulguin", conclou.

S'acaba així la vida d'una empresa fundada el 1960 per la família Pascual.

Edicions locals