Aprovada la primera fase de restauració de Can Baqué

L'actuació es farà el 2019 i consistirà en la neteja de l'edifici, assegurar les parts interiors i renovar les façanes

Societat

La junta de govern aprova la primera fase de la restauració
La junta de govern aprova la primera fase de la restauració

La junta de govern de la Llagosta va aprovar dijous la primera fase de restauració de la masia de Can Baqué, que consistirà en la neteja general de l'edifici i en assegurar totes les parts internes de la masia i la renovació total de la part exterior.

El calendari de les obres, que preveu fins a 90 actuacions, inclou tres fases, que s'executaran els anys 2019, 2020 i 2021.

En una primera fase es netejarà l'interior i es demoliran els elements més degradats: cuina, lavabos, algun envà, etc. També es desmuntarà la teulada i es tornarà a reconstruir, es canviaran les finestres i s'arreglarà tota la façana.

L'Ajuntament preveu licitar aquests treballs –valorats en 190.000 euros– les pròximes setmanes i treballa perquè l'execució comenci al febrer, amb un termini d'obres previst de sis mesos.

Abans de fer la segona fase el 2020, es farà un procés participatiu perquè siguin els veïns de la Llagosta els qui defineixin els usos que ha de tenir l'equipament.

La segona fase ja tindrà en compte aquest ús, ja que consistirà en la divisió interior, fusteria i preinstal·lacions. Finalment, la tercera fase es farà al 2021 i consitirà en dotar l'equipament de les instal·lacions i el mobiliari necessari.

La partida més important

El passat mes de maig, l'aprovació del pressupost municipal ja preveia la partida més important –gairebé 200.000 euros– per iniciar la primera fase de rehabilitació de la històrica masia de Can Baqué, un element patrimonial degradat al centre del poble llargament reivindicat per veïns i entitats.

Segons explicava aleshores la regidora d'Hisenda, Conchi Jiménez, “tirem endavant una primera fase de propostes tècniques per anar rehabilitant la masia a poc a poc", una intervenció que en el seu conjunt es quantifica en més d'un milió d'euros.

Edicions locals