Una xerrada de Victòria Molins engega el nou curs de l'Escola d'Adults

El centre compta anguany amb més de mig miler d'alumnes

Societat

La xerrada va aplegar un centenar de persones  I  Foto: Ajuntament
La xerrada va aplegar un centenar de persones I Foto: Ajuntament

El Centre de Formació d'Adults de la Llagosta va inaugurar dijous el curs escolar 2018-2019 amb una xerrada de la religiosa i activista social M. Victòria Molins, qui des de fa 40 anys es dedica a la gent mes desfavorida del seu barri, el Raval de Barcelona, centrada en l'atenció a persones en risc d'exclusió social, com reclusos i drogodependents.

La xerrada, a la qual va assistir un centenar de persones, duia per títol Hem sortit de la crisi? L'exclusió social avui dia. Molins va fer una defensa aferrissada de l’educació per superar entorns de marginació.

“A les persones que cauen en la marginació se’ls ha de dir que sempre es pot sortir d'aquesta situació, i l’educació, amb centres com aquest de la Llagosta, són un primer pas per millorar qualsevol situació”, deia Molins, qui alertava que “tothom pot caure en marginació, hem d’estar preparats educativament”.

En l'acte també va intervenir-hi la directora del Centre de Formació d’Adults, Isabel Soler, qui va encoratjar els alumnes a aprofitar el nou curs. Posteriorment, tres exalumnes van explicar als assistents la seva bona experiència de pas pel centre llagostenc.

El Centre de Formació d'Adults de la Llagosta ha iniciat el curs amb uns 540 alumnes. L'escola ofereix estudis de formació inicial, per aconseguir el graduat d’ESO i per preparar l’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior i les proves d’accés a la universitat per a persones majors de 25 i de 45 anys. També estudis de noves tecnologies i tres nivells d’aprenentatge en català, castellà, anglès i francès.

 

Edicions locals