ERC qüestiona l'increment del cost de la festa major

L'equip de govern defensa la inversió, de 143.631 euros, i diu que és un compromís electoral millorar la festa

Cultura, Política

El cost de la festa d'enguany ha estat de 143.631 euros
El cost de la festa d'enguany ha estat de 143.631 euros

El regidor d’ERC a l'Ajuntament de la Llagosta, Xavier Cols, va demanar a l’equip de govern que “racionalitzi” les despeses de la festa major després de fer-se públic el cost total de la festa, que enguany ha estat de 143.631 euros. Aquesta xifra, criticava Cols, “representa un 42% més del que va costar fa quatre anys, 101.381 euros”.

Fonts de l'equip de govern han matisat que l’increment respecte a fa quatre anys “no és del 42%, com deia ERC, sinó d’aproximadament el 20%, ja que aleshores el cost total de la festa es dividia entre les àrees de Cultura i Joventut”.

Amb tot, el regidor de Cultura, Mariano García, assegura que amb l'increment es compleix el compromís electoral de “tornar a posar la festa al nivell que li corresponia després d’uns anys a un nivell molt baix”, i afegeix que “cada euro gastat ha estat molt racionalitzat, perquè amb negociacions hem aconseguit contractacions per sota del preu de mercat”.

En el mateix sentit, el regidor Raúl Valero assegura que “nosaltres sempre hem apostat per potenciar la festa major, i el que hem fet ha estat recuperar un cost que s’havia reduït molt durant el mandat passat”.

Un notable de mitjana

D'altra banda, els veïns han puntuat amb un 7,2 de mitjana la festa major passada en una enquesta promoguda per l’Ajuntament entre el 18 i el 26 de setembre.

Van opinar 381 persones, el 50,7% de les quals va qualificar de bona l’organització de la festa, el 22,6% de normal, el 22% d’excel·lent, el 3,4% de dolenta i l’1,3% de molt dolenta.

Així mateix, el 35,7% considera que la festa major d’enguany ha millorat respecte a la de l’any passat; el 24,4% creu que ha empitjorat, mentre que el 39,9% diu que ha estat igual.

Edicions locals