Pregó i concert de Mojinos Escozíos, caps de cartell

La irreverent banda, formada a Mollet, serà el plat fort a la Llagosta

Cultura

El Sevilla, cara visible de Mojinos Escozíos
El Sevilla, cara visible de Mojinos Escozíos

Els Mojinos Escozíos seran els caps de cartell de la festa llagostenca. Tant el pregó –dissabte a les 21 h des del balcó de l'Ajuntament–, com un dels concerts més destacats de la programació –dissabte a la 1 h a l'espai de concerts del Centre Cultural– aniran a càrrec de la banda baixvallesana liderada pel Sevilla i que compta a les seves files amb un llagostenc, el guitarrista Chicho Artero, que viu al municipi.

La gira Semos los Mojinos Escozíos, los más grandes arribarà a la Llagosta –on la banda només hi havia actuat el 1998 i el 2001– amb les cançons més populars de la seva trajectòria i 10 temes nous del seu darrer disc sota el braç, Maduritos y resultones, amb el qual l'any passat celebraven els 20 anys dalt dels escenaris de tot l'Estat.

Els inicis a la comarca

Mojinos Escozíos, format per tres sevillans i dos barcelonins, va sorgir l’any 1994, després que els cinc components es coneguessin al bar Pirata de Mollet –un dels bastions dels heavys de l'època a la comarca–.

Tanmateix, van començar a assajar a un centre cívic de Mollet i a actuar al Pub Darwin de Parets, que rebia queixes dels veïns pel soroll dels concerts. Fins i tot, una nit que es van queixar a la Guàrdia Civil, els Mojinos van haver de suspendre una actuació ja començada.

Anys després van publicar el seu primer disc, Mojinos Escozíos (1996) i més tard va arribar la consagració de la banda amb Las margaritas son flores del campo (2001), del qual van arribar a vendre més de 150.000 còpies i els va convertir en un dels grups de rock més importants a escala estatal.

El seu estil sempre ha estat marcat per la influència de grups com AC/DC i Deep Purple, amb un estil que barreja hard-rock i heavy metal, acompanyat per les seves lletres de caire humorístic, i a la vegada crítiques amb la societat.

 

Edicions locals