Saltats i Volats modifiquen la competició entre colles

L'entitat L'Engreskada deixa d'organitzar activitats per festa major

Cultura

Enguany els membres de les dues colles, Saltats i Volats, tornaran als anys 70
Enguany els membres de les dues colles, Saltats i Volats, tornaran als anys 70

Un dels trets característics de la festa major llagostenca dels últims cinc anys ha estat la competició entre les colles de Saltats i Volats organitzada per L'Engreskada, una entitat que "va néixer per donar un impuls a la festa, animar-la i engrescar tots els veïns a participar-hi", explica Eva Miguel, membre de l'entitat.

Aquest any, però, la quinzena de membres de L'Engreskada no organitzaran la tradicional competició entre colles, que aquest any hauria arribat a la 6a edició. "Cada vegada som menys i organitzar aquests actes és una feinada; a més, molts dels organitzadors també volien participar en les proves, així que aquest any no ens implicarem en la festa major de la mateixa manera", diu Miguel, qui avança que L'Engreskada sí que prepara "dues activitats sorpresa" per als pròxims mesos.

Davant d'això, Saltats i Volats suprimiran la competició tal com s'entenia fins ara, però continuaran dinamitzant la festa amb diverses activitats. "Aquest any no hi haurà una colla guanyadora al final de la festa, però sí que hi haurà proves puntuables", apunta José Conde, president de Volats. "En el veredicte donarem petits premis individuals per les proves disputades, però no se sumaran punts per tenir un resultat final", afegeix.

"L'objectiu és passar-ho bé amb els veïns del poble i fer caliu, no volem centrar-ho tot en la competició", afegeix Sílvia Mora, presidenta de Saltats, qui explica que aquest any també es donarà cabuda als nens i nenes perquè participin de les activitats. "Fins ara només podien participar-hi els adults, i ara volem que siguin activitats obertes a tothom, esperem que agradi", diu.

Entre les activitats en què participaran Saltats i Volats, que organitzen totes les activitats de manera conjunta, hi ha la cercavila prèvia al pregó, dissabte a les 19.30 h, en aquesta ocasió ambientada en els anys 70. "Animarem la cercavila amb vestits, música i carrosses de la dècada dels 70", apunten des de les colles.

Dilluns a la tarda hi haurà per primera vegada un gran tobogan aquàtic urbà al carrer Nicolás Longarón, davant de l'escola Safa, on les colles preveuen alguna sorpresa. De 16 a 17.30 h podran participar-hi les persones vinculades a Saltats i Volats, mentre que de 17.30 a 19 h el tobogan estarà obert per a tots els veïns. Per participar-hi –les places són limitades– cal recollir tiquet gratuït el mateix dia a l’estand Infocolles. Es recomana portar roba de bany i està prohibit portar inflables aliens a l’organització.

I dimarts (17 h) serà el torn de la gimcana Humor naranja, que es disputarà a la plaça de la Sardana i en què els integrants de les colles competiran en diversos reptes a l'estil de les mítiques proves d'Humor amarillo.

Finalment, el veredicte final de Saltats i Volats es donarà a conèixer dimarts a les 21 h a l'espai de concerts del Centre Cultural, enguany amb una modalitat de premis diferents als anys anteriors. "Aquesta també serà una manera de diferenciar-nos de les competicions de proves entre colles que es fan a altres pobles de l'entorn", apunta finalment José Conde.

 

Edicions locals