L'Ajuntament aprova la renovació de cinc zones de jocs infantils

S'actuarà al Parc Popular i a les places Alcalde Francisco Javier Serrano, Sardana, Anne Frank i Cinto Pagès

Societat

Un dels espais que es renovarà serà el del Parc Popular
Un dels espais que es renovarà serà el del Parc Popular

La junta de govern local va aprovar a finals de juliol la renovació d'espais de jocs infantils, una actuació que es pressuposta en 363.077,71 euros subvencionats per la Diputació de Barcelona.

Les actuacions es duran a terme al Parc Popular i a les places de l'Alcalde Francisco Javier Serrano, de la Sardana, d’Anne Frank i de Cinto Pagès. L’objectiu és millorar les zones d’esbarjo que presenten una major deficiència, que tenen un ús més intens o que disposen de menys jocs infantils.

A la plaça de la Sardana hi ha una escassa quantitat de jocs. La previsió és omplir més l’espai actual destinat a jocs tot conservant una part dels elements existents, millorar el paviment amb una combinació de cautxú i sorra i crear un espai més tancat i protegit.

La plaça de l'Alcalde Francisco Javier Serrano és un espai de petites dimensions, molt cèntric i amb un ús molt intens. Aquí se substituirà el joc de fusta, les jardineres laterals i es renovarà el paviment tou de cautxú.

El parc infantil de la plaça de Cinto Pagès és molt utilitzat, ja que és a prop de l’Escola SAFA i d'una escola bressol. En aquest cas s'ampliarà la tanca de protecció i s'eliminarà l’estructura que hi ha, massa alta per al perfil d’usuaris, instal·lant altres jocs i paviment tou de cautxú.

A la plaça d’Anne Frank se substituirà la tanca de fusta, que té un perímetre de 43 metres.

Finalment, la zona de jocs del Parc Popular es pretén que sigui més singular, i per això es crearan diversos ambients per grups d’edats i temàtiques diferents aprofitant part del material existent.

En aquest cas es preveu la instal·lació d’un rocòdrom en forma d’elefant i una tirolina. També hi haurà un multijoc nou i un joc de moviment tipus carrusel on actualment hi ha un joc de cordes. S'ampliarà l’espai tancat actual per als infants més petits amb jocs de sorra, casetes i complements amb un sorral i una zona pavimentada amb bancs.

Edicions locals