L'Ajuntament cedeix un local municipal a Aspayfacos

L'entitat podrà disposar ara de material adaptat i podrà ampliar horaris i serveis

Societat

Els membres de l'entitat durant el casal d'estiu I Foto: Facebook Aspayfacos
Els membres de l'entitat durant el casal d'estiu I Foto: Facebook Aspayfacos

L'Ajuntament de la Llagosta ha cedit un espai municipal a Aspayfacos perquè els membres de l’entitat puguin desenvolupar-hi les seves activitats. Aspayfacos és una associació sense ànim de lucre formada per persones amb diversitat funcional i les seves famílies, activa al municipi des de fa 38 anys.

Fins ara, l'entitat, que dóna servei a una vintena de famílies, desenvolupava les seves activitats dues tardes a la setmana a Can Pelegrí, un espai compartit amb altres entitats que no està del tot adaptat ni disposa dels accessos adequats per a persones amb mobilitat reduïda.

Per això l’Ajuntament i l’entitat han acordat que Aspayfacos pugui disposar del local municipal situat al número 20 de l’avinguda del Turó per un període de quatre anys prorrogable. Es tracta d’un espai que l’Ajuntament utilitzava fins ara com a magatzem de mobiliari després que, ara fa uns anys, l’aula oberta que hi havia a l’espai fos absorbida per Nou Casal.

D’aquesta manera els membres de l’entitat poden tenir ara un espai a peu de carrer exclusiu per a ells, amb una televisió, matalassos i mobiliari adaptat a les seves necessitats, adquirit en part gràcies a donacions de l’Obra Social La Caixa, Tracosa Aduanas SA i de la colla de Saltats, que en un festival benèfic al maig va recaptar 400 euros per a l'entitat.

Mónica Reyes, presidenta de l'associació, agraeix la cessió del local a l'Ajuntament –que també assumirà les despeses de subministraments, com aigua i llum–, i valora que "el nou espai ens permet tenir material adaptat i ser més flexibles en els horaris; per exemple, aquest estiu hem ampliat el casal de dues a tres tardes".

Reyes també explica que Aspayfacos també mantindrà un despatx a Can Pelegrí per fer-hi xerrades i formació per a les famílies, i afegeix que, a partir del setembre, es valorarà la possibilitat d'ampliar els serveis i la dedicació dels monitors que actualment atenen els membres de l'entitat.

 

Edicions locals