La performance Desig per(z)ones reflexiona sobre la diversistat sexual

Dijous, durant dues hores, es va fer una acció artística i social a la cantonada dels carrer Mercat i Estació

Societat

Un bon grapat de persones va participar en l'acció I Foto: 08centvint
Un bon grapat de persones va participar en l'acció I Foto: 08centvint

La cantonada del carrer del Mercat amb el carrer de l’Estació va acollir dijous al migdia la performance Desig per(z)ones, una acció artística impulsada per la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i desenvolupada amb motiu de la celebració del Dia de l’orgull LGTBI i pensada per donar visibilitat a la diversitat de la vivència sexual.

Les encarregades de la posada en escena van ser Les Mireies, un grup format per Mireia Zantop i Mireia Chalamanch, que ja han portat aquesta acció artística a diversos municipis catalans.

Desig per(z)ones vol donar visibilitat a la diversitat de la vivència sexual i fer reflexionar els ciutadans sobre la sexualitat de cadascú, creant un diàleg entre l’espai públic i l’espai íntim on poder deixar una empremta anònima, donant veu i forma a allò que s’acostuma a silenciar.

Aquesta acció artística i social dóna molta importància a la interacció amb la gent. Per això van participar-hi joves, sols i en parella, adults, gent gran, dones, homes… i tothom sortia amb un somriure després d’haver-se interpel·lat a si mateixos sobre la seva sexualitat.

"Per primera vegada hem pogut parlar amb unes dones musulmanes; aquesta temporada, des del juny portem deu performances a diversos municipis i encara no havíem pogut fer aquesta experiència amb dones musulmanes”, destacava una de les impulsores, Mireia Chalamanch.

Edicions locals