La vigilància a l'entorn de Pere IV durarà quatre setmanes

Passat aquest període de temps l'Ajuntament i els veïns valoraran la conveniència o no d'allargar el dispositiu

Societat

La vigilància a l'entorn de Pere IV durarà quatre setmanes
La vigilància a l'entorn de Pere IV durarà quatre setmanes

Alguns veïns de la plaça Pere IV han reforçat aquests dies les queixes a l’Ajuntament i la Policia Local per les molèsties que asseguren que generen els clients d’un bar situat a la plaça les nits del cap de setmana. Aquests veïns van promoure una recollida de signatures –se n’han aconseguit 182– per mirar de posar fi a les molèsties ocasionades pels clients del bar, que, segons asseguren, exerceix de “bar musical i discoteca sense tenir la llicència corresponent”.

Arran d’aquestes queixes, representants veïnals i de l’Ajuntament van reunir-se la setmana passada i van acordar l’increment de presència policial de matinada a la plaça, una actuació dissuasiva que s’ha dut a terme les dues últimes setmanes per evitar sorolls i incivisme i que, segons el president de l’Associació de Veïns de Pere IV, Eduardo Moya, “està donant fruits”.

El reforç policial es farà durant quatre setmanes, “i després valorarem com ha anat, si cal mantenir-la o si ja no és necessària”, apunta l’alcalde, Óscar Sierra, qui assegura que “la majoria dels veïns de la plaça consideren que el bar per si mateix no genera cap problema i que les actituds incíviques dels clients a l’exterior es poden solucionar amb més vigilància”.

Malgrat l’acord a què van arribar els representants dels veïns i l’Ajuntament per augmentar la vigilància policial, alguns veïns asseguren estar tips de “crits, baralles, vòmits i botellons”, i consideren que la mesura acordada és “insuficient”. “Vigilar quatre caps de setmana no és la solució i, a més del soroll i la brutícia, hi ha un greu incompliment de les ordenances”, indica Ada Granda, una de les veïnes més actives contra la posició de l’Ajuntament.

Per això han sol·licitat una nova acta d’inspecció al local i han demanat al consistori que clausuri el local si aquest incompleix la normativa. “Els veïns només volem dormir tranquils a casa nostra, i per això només hi ha una solució: tancar l’activitat i retirar la llicència de bar, ja que actua com una discoteca”, insisteix Granda.

L’Associació de Veïns, per la seva banda, es desmarca de la petició de tancament del local. “No creiem que sigui necessari, volem que tothom es pugui guanyar la vida a la plaça”, apunta el president de l’entitat, mentre que l'Ajuntament assegura que l’establiment té els permisos d’activitat en regla i que la major part dels veïns –a Pere IV hi viuen unes 600 persones– troba encertat l’augment de presència policial. “El bar té la llicència que ha de tenir, està insonoritzat i, en tot cas, els propietaris s’han compromès a revisar la insonorització”, apunten fonts municipals.

Edicions locals