L'Ajuntament posarà en marxa dilluns la nova seu electrònica

Per fer qualsevol tràmit mitjançant la seu electrònica serà necessari identificar-se amb un certificat digital

Societat

L'Ajuntament posarà en marxa dilluns la nova seu electrònica
L'Ajuntament posarà en marxa dilluns la nova seu electrònica

Dilluns 16 de juliol entrarà en servei la nova seu electrònica de l'Ajuntament de la Llagosta, que permetrà fer telemàticament qualsevol tràmit amb l'Ajuntament.

Des de la seu electrònica es podran rebre notificacions electròniques sobre els tràmits que els veïns facin amb el consistori, es podrà accedir als expedients generats per la sol·licitud per veure en quin estat estan i aportar documentació en cas que sigui requerida.

Actualment, les empreses, associacions i professionals col·legiats estan obligats per llei a fer els tràmits amb l’administració de forma telemàtica, mentre que la ciutadania pot escollir entre aquest sistema o el presencial a l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC).

La principal novetat de la nova seu és que per dur a terme qualsevol tràmit amb l’Ajuntament de manera electrònica caldrà identificar-se amb un certificat digital que expedeix la mateixa OAC, tot i que també hi ha l’opció de donar-se d’alta a l’IdCAT mòbil a la mateixa seu electrònica, un sistema que genera una contrasenya que es rep amb un missatge al telèfon mòbil cada cop que es vol fer un tràmit.

La relació electrònica amb l'administració permet fer tràmits en un horari molt ampli i des de qualsevol punt amb connexió a internet; millora l’eficiència; redueix els costos; agilitza els tràmits, ja que en redueix el temps de resposta; i augmenta la transparència en la gestió municipal.

 

Edicions locals