Sergio Ledesma treu un 8,8 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi

Amb aquesta nota entrarà a fer Enginyeria Química a la UPC de Terrassa

Societat

El llagostenc Sergio Ledesma treu un 8,8 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi
El llagostenc Sergio Ledesma treu un 8,8 a la prova d'accés a la universitat, la millor nota del municipi

Sergio Ledesma, estudiant de la Llagosta de 17 anys, ha estat l'alumne del municipi amb millor nota de selectivitat, amb un 8,8. Una nota gairebé idèntica a la de batxillerat, en què ha obtingut un 8,81. "A la selectivitat, em preocupava sobretot història i matemàtiques, i vaig tenir la sorpresa que matemàtiques (10) i anglès (10) em van anar molt bé, història (9) millor del que esperava, català (8) bé i castellà (7) va ser la més fluixa, però tampoc no em va anar malament", explica el llagostenc.

A més, es mostra convençut que "la selectivitat reflecteix el que has fet durant el batxillerat". És a dir, "si una persona s'esforça diàriament, a la selectivitat ho té molt més fàcil que una persona que no ha fet res a batxillerat però l'ha estat aprovant i després vol fer miracles per tenir bona nota". La clau de l'èxit a la prova d'accés a la universitat, per tant, és la constància: "només amb aplicar-me una mica, estudiar regularment i portar-ho tot al dia, ja he pogut treure una bona nota". Tanmateix, també reconeix que la darrera setmana va ser d'estudi intensiu.

Ledesma ha estudiat el batxillerat tecnològic a l'INS Marina de la Llagosta, però té la intenció d'orientar-se cap a l'enginyeria química. "La biologia no era el meu fort", assegura, i per això va descartar el científic.

I ara, un cop passi l'estiu en què farà els 18 anys i en què té previst presentar-se a l'examen teòric del carnet de conduir, el llagostenc començarà la carrera d'Enginyeria Química a la UPC de Terrassa. L'alt contingut de biologia a la UAB l'ha fet descartar-la. I entre la UPC de Barcelona i la de Terrassa s'ha decantat per la vallesana, perquè "el primer curs conté cinc enginyeries i el segon ja t'especialitzes", afirma. "Si veig que la tèxtil m'agrada més que la química, sóc a temps de canviar". El seu objectiu, a més, seria fer un doble grau amb l'enginyeria mecànica o la tèxtil: "dos graus fan més que un".

I per què enginyeria química? "Tots estem envoltats de química, tot i que no ho veiem, i veure de quina manera podem fer la química més efectiva penso que podria anar molt bé per al futur de tothom", explica. "Si puc fer alguna cosa mitjançant l'estudi que pugui suposar una millora per al món, em sentiria molt bé", conclou.

El 97,5% d'alumnes del Baix Vallès aproven la 'sele'

Els dies 12, 13 i 14 de juny, més de quatre centenars d'alumnes d'instituts baixvallesans (409) es van presentar a les proves d'accés a la universitat (PAU), la temuda selectivitat, i un 97,5% d'ells (399) van aprovar-la. Es tracta d'una xifra molt semblant a la dels darrers cinc anys, que ha estat entre el 95% i el 97%, i lleugerament superior a la mitjana de Catalunya (96%). Sis instituts han tingut un 100% d'aprovats entre els seus alumnes: els instituts Aiguaviva, Vicenç Plantada i Sant Gervasi (Mollet), l'INS Torre de Malla (Parets), l'INS Marina (la Llagosta) i l'INS Alba del Vallès (Sant Fost).

Pel que fa a les millors notes, destaca que la meitat dels centres han tingut alumnes amb qualificacions excel·lents a les PAU, és a dir, superiors o igual a 9. És el cas del Vicenç Plantada –Berta Fernández, 9,4–, el Torre de Malla –Enaitz Quílez, 9,3–, el Sant Gervasi i l'Alba del Vallès –Elisabeth Llanos i Jordi Bernal, 9,2– i el Gallecs –Laura García, 9,1–.

Quant a la comparativa amb les darreres cinc convocatòries, el 9,4 de Fernández està per sota de dos 9,5 (2015 i 2016) i per sobre de dos 9,15 (2014 i 2017). I en relació a les notes d'arreu de Catalunya, està a quatre dècimes de les dues millors notes obtingudes enguany a les PAU: dos 9,9 d'una estudiant barcelonina i d'una altra de tarragonina.

Edicions locals