El mossèn de la Llagosta és el nou titular de les parròquies de Martorelles i Santa Maria

Javier Marquínez substitueix Esteve Sanz, qui el diumenge 1 de juliol es va acomiadar de la parròquia de Martorelles

Societat

El mossèn de la Llagosta és el nou titular de les parròquies de Martorelles i Santa Maria
El mossèn de la Llagosta és el nou titular de les parròquies de Martorelles i Santa Maria

Mossèn Javier Marquínez, rector de la parròquia de Sant Josep, a la Llagosta, i de l'església de l’Assumpció de la Mare de Déu de la Florida, a Santa Perpètua de Mogoda, és l'encarregat de gestionar també des d'aquest juliol la parròquia de Sant Joaquim, a Martorelles, i l'església de Santa Maria de Martorelles. El motiu és la jubilació del rector de les dues esglésies martorellenques Esteve Sanz.

Marquínez, de 53 anys, havia estat un antic seminarista de Sanz a Martorelles: quan estava finalitzant els estudis ajudava l'encara rector durant els caps de setmana. "Així que conec Martorelles i ells em coneixen", assegura el rector, qui també diu que "hi ha molt a treballar, perquè es fa un canvi profund", després que marxi el rector que ha estat 32 anys al municipi.

El seu objectiu, però, serà el mateix que a la resta d'esglésies: "la meva preocupació és sempre donar el millor servei als feligresos". També explica que "es faran modificacions" per compaginar totes quatre misses, però encara no estan decidits els horaris definitius, que s'han de fixar aquest mes de juliol.

"El temps està limitat i encara no hi ha res inventat per estar a dos llocs al mateix temps", diu. "Normalment els canvis es fan al setembre, i jo ara tinc menys temps per adaptar-me", afegeix.

Marquínez també havia estat vicari a Montmeló i a Lliçà de Vall, i rector a Parets durant un any i mig. A la Llagosta ja en porta més de set.

El comiat de Sanz

El rector de la parròquia de Sant Joaquim (Martorelles) i de l'església de Santa Maria de Martorelles, Esteve Sanz, es va jubilar a finals de juny amb 81 anys i després de més de 32 anys al capdavant d'ambdues esglésies. Per acomiadar-se es va celebrar una missa a l'església de Martorelles en què van participar-hi representants de diverses entitats, dels ajuntaments i els veïns dels dos municipis.

 

Edicions locals