Alstom fabricarà 38 tramvies per a Frankfurt i 17 trens per a Singapur

El valor total dels dos contractes supera els 250 milions d'euros

Economia

Alguns dels trens Metropolis que fabrica Alstom a la planta de Santa Perpètua I Foto: ACN
Alguns dels trens Metropolis que fabrica Alstom a la planta de Santa Perpètua I Foto: ACN

Baix VallèsACN

Alstom ha signat un contracte per valor d'uns 100 milions d'euros per construir 38 tramvies del tipus Citadis a l'operador de transport de Frankfurt, amb una opció per a 15 vehicles addicionals. D'altra banda, a l'abril també va signar un contracte per fabricar 17 trens per al metro de Singapur.

Tots els tramvies encarregats per a la ciutat de Frankfurt es fabricaran a la planta d'Alstom a Santa Perpètua, on actualment ja es construeixen vehicles d'aquest tipus per a Sidney, a Austràlia, i Lusail, al Qatar. En el marc del mateix acord, Alstom també farà les proves a la xarxa actual i els serveis de formació i garantia, i subministrarà les peces de recanvi.

Cada tramvia té una longitud de 31,5 metres, està format per tres cotxes i té capacitat per a 197 passatgers.

Es preveu que els dos primers tramvies s'entreguin el 2020 i circulin per la xarxa actual de la ciutat alemanya. El centre de la ciutat arribarà d'aquí a dos anys als 825.000 habitants, segons dades d'Alstom, i la població de tota la seva àrea d'influència superarà els 2,5 milions d'habitants.

Alstom ha venut fins ara més de 2.500 tramvies del tipus Citadis a més de 50 ciutats d'arreu del món. Des de l'any 2000, en què es va posar en funcionament el primer, han recorregut més de 1.000 milions de quilòmetres i han transportat prop de 9.000 milions de passatgers.

17 trens per al metro de Singapur

Alstom també va signar a l'abril un acord amb l'Autoritat de Transport Terrestre de Singapur per subministrar sis trens Metropolis addicionals (36 cotxes de metro) i 11 trens addicionals (33 cotxes) per a les extensions de les línies circulars i nord-est del metro de Singapur.

A més, l'empresa facilitarà formació als operadors per al manteniment de la flota i els subministra peces de recanvi per als combois.

En aquest cas el valor global del contracte era d'uns 150 milions d'euros.

Alstom ja ha entregat més de 100 trens Metropolis (450 cotxes de metro) a Singapur, que presten servei en la línia circular, que té 35,5 quilòmetres de longitud, i en la línia nord-est, de 20 quilòmetres.

Des del 1998, Alstom ha fabricat metros del model Metropolis per a 25 ciutats de tot el món, entre elles Barcelona. En total, són 5.500 cotxes de metro, alguns dels quals són unitats que poden funcionar amb o sense conductors.

 

Edicions locals