Carlos Lupe abandona el festival 3 de Teatre de la Llagosta per "menyspreu" del consistori

L'Ajuntament recorda que "s'ha gastat 10.000 euros en promocionar el festival"

Cultura

Actuació al darrer festival 3 de Teatre
Actuació al darrer festival 3 de Teatre

La Llagosta

L'actor llagostenc Carlos Lupe, membre de la Carpa Espai Cultural i coorganitzador del festival 3 de Teatre durant els set anys que s'ha celebrat –antigament Setmana del Teatre–, ha decidit aquest mes de juny fer un pas al costat i abandonar el festival per "menyspreu" del consistori cap al projecte.

L'actor justifica aquest qualificatiu assegurant que "gairebé totes les reunions que hem tingut aquests set anys han estat amb el tècnic de cultura i amb l'absència completa del regidor". També explica que el consistori li havia promès "el bloqueig d'un cap de setmana sense altres activitats al municipi per poder donar més potència i rellevància al projecte".

Segons explica Lupe, ja s'havien fixat les dates del 26 al 28 d'octubre i a finals de maig l'Ajuntament li va comunicar que s'havien de canviar les dates, perquè hi havia altres projectes rellevants al municipi.

El coorganitzador de 3 de Teatre fins ara també afirma que "en aquest poble fa la sensació que el teatre és segona cosa (per no dir l'última). Havent-hi mes de 120 persones al poble que en fan, potser no caldria menystenir-ho, no creieu?", es qüestiona.

Per tot plegat, abandona el projecte i el proper mes de març –coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, 27 de març– engegarà un festival de teatre alternatiu amb espectacles de carrer a la gorra a la plaça Cinto Pagès i a la Carpa Espai Cultural.

L'Ajuntament no comparteix les paraules de Lupe

Des del consistori, però, asseguren que el festival 3 de Teatre es farà enguany un altre cop i que la programació, que ja està tancada, "no es veurà afectada per la marxa d'aquesta persona".

A més, no comparteixen els motius que explica Lupe a la carta, publicada a les xarxes socials, i recorden que "l'Ajuntament s'ha gastat fins a 10.000 euros en promocionar el festival, una quantitat molt important".

 

Edicions locals