L'Ajuntament tanca una operació de crèdit per avançar el pagament a proveïdors

El ple aprova amb l'abstenció d'ERC i ICV-EUiA una operació de confirming amb el BBVA per valor de 900.000 euros

Política

L'Ajuntament tanca una operació de crèdit per avançar el pagament a proveïdors
L'Ajuntament tanca una operació de crèdit per avançar el pagament a proveïdors

La Llagosta

El ple de la Llagosta va donar llum verda, amb els vots favorables de l’equip de govern i Cs i l’abstenció d’ICV-EUiA i ERC, a l’operació de confirming de finançament per un import de 900.000 euros tancada amb el BBVA, que ha estat l’entitat que ha presentat una oferta més avantatjosa per a l’Ajuntament.

L’objectiu d’aquesta modalitat de crèdit, que tindrà una durada d’un any, és disposar de prou liquiditat per anticipar el pagament a proveïdors –actualment a 38,7 dies– i reduir part de la pòlissa de crèdit que té actualment el consistori per valor d’1,3 milions d’euros.

“És un tema organitzatiu, de planificació; no suposa cap endeutament extra per a l’Ajuntament”, explicava la regidora d’Hisenda, Conchi Jiménez, qui afegia que l’operació, tancada amb el BBVA per un període d’un any, “ens ha de permetre tenir una bossa de diners i la seguretat de poder pagar les factures a proveïdors a menys de 30 dies fins i tot en moments de tensió de tresoreria, i no als 38,7 actuals o als 240 a què s’havia arribat en algun moment”.

Així mateix, aquesta injecció de diners permetrà reduir “si pot ser a la meitat” una pòlissa de crèdit que té actualment l’Ajuntament per valor d’1,3 milions d’euros.

L’alcalde, Óscar Sierra, indicava per la seva banda que pagar els proveïdors a menys de 30 dies és un “mecanisme d’agilitat de l’administració” que també significa complir amb la Llei d’estabilitat pressupostària i “entrar en un club de bons pagadors que permet aspirar a un seguit de subvencions estatals i de la Generalitat”. ICV-EUiA, que es va abstenir, va indicar en la seva intervenció que “no veiem clara aquesta operació”.

Edicions locals