La Llagosta viurà dissabte la 4a edició de la Mostra d'Entitats

La mostra, que se celebra cada dos anys, compta enguany amb la participació d'una trentena d'entitat i desenes d'activitats

Cultura

La mostra serà dissabte a partir de les 17 h
La mostra serà dissabte a partir de les 17 h

La Llagosta

Aquest dissabte, a partir de les 17 h i fins ben entrada la nit, se celebrarà al passeig de l’avinguda Onze de Setembre la quarta edició de la Mostra d’Entitats, la trobada biennal del teixit associatiu del municipi que vol acostar als veïns l’activitat de les entitats i associacions del municipi.

El tret de sortida el donarà una cercavila pels carrers del centre del poble amb el rerefons d’avisos pirotècnics, que anirà a càrrec de Lotokotó i les Llagostes de l’Avern.

Enguany seran 31 les entitats implicades en la mostra, que, com és habitual, comptarà amb diverses activitats organitzades tant als mateixos estands com a l’escenari central de la mostra, on s’aniran succeint exhibicions durant tota la tarda.

Entre d’altres, hi haurà una sessió de teatre de la diversitat a càrrec d’Aspayfacos; quadres de ball de l’Asociación Rociera; masterclass de salsa, bachata i txa-txa-txa amb la Llagosta Club de Ball; teatre infantil amb el grup de teatre TELL; actuació de la coral d’Alborada, l’actuació de María Salas a càrrec de Fórum de Debate Llagostense i una mostra de ball de gitanes a càrrec de la colla llagostenca. A les 22.30 h començarà un espectacle musical de cloenda a càrrec del grup Alma de Boquerón.

Igualment, durant tota la tarda, també hi haurà inflables per als més petits, una cercavila sense foc a l’entorn del passeig de l’avinguda Onze de Setembre, animació itinerant per tota a fira, servei de bar a càrrec de Saltats, tallers, exposicions, mostra de bestiari de foc i un espectacle pirotècnic, a les 21 h, a la plaça de la Sardana.

El regidor de Participació Ciutadana, Jaume Bonallach, reivindicava dissabte, durant el primer acte de la Mostra d’Entitats, la vitalitat del teixit associatiu de la Llagosta i apuntava que “hem d’intentar fer un pas endavant i que totes les associacions siguin cada vegada més participatives”.

Reflexió sobre l'associacionisme al Mercat d'Idees

Una de les activitats principals de la mostra, el Mercat d’Idees, s'ha avançat enguany una setmana per facilitar la participació al màxim d'actes de la mostra. L’activitat, que va celebrar-se dissabte a la sala de plens de l’Ajuntament, va consistir en una ponència i un col·loqui posterior a l’entorn del teixit associatiu càrrec d’Oriol Cendra, tècnic de cultura i vinculat en projectes de l’àmbit de la cultura popular i la gestió associativa.

Cendra va qualificar el teixit associatiu com un dels motors de qualsevol poble o ciutat, i va indicar que “les entitats són interessants quan creen capital social, quan fan ciutadania”. En aquest sentit, deia el ponent, “qualsevol entitat que funcioni i que tingui ganes de fer coses ja és ideal; totes les entitats tenen el seu sentit”.

El ponent també va parlar d’alguns dels reptes de les associacions, com la regeneració, la gestió o com tenir els socis o membres actius.

 

Edicions locals