Humana instal·la dos contenidors més per recollir roba usada a la Llagosta

L'ajuntament i l'entitat signen un conveni de col·laboració i Humana col·laborarà en projectes socials al poble

Societat

Humana va recollir l'any passat 29.392 quilos de roba usada al municipi
Humana va recollir l'any passat 29.392 quilos de roba usada al municipi

La Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta i Humana Fundació Poble per a Poble han signat aquesta setmana un nou conveni de col·laboració pel qual el municipi comptarà amb més contenidors de recollida de tèxtil usat a més d’alguns ajuts per a persones necessitades del municipi.

Concretament, l’acord preveu l’ampliació del nombre de contenidors de recollida de roba usada a la Llagosta de les vuit a les 10 unitats actuals. De fet, Humana ja ha instal·lat recentment aquests dos nous contenidors de recollida de roba usada, un al carrer Progrés i un altre al carrer Santa Rosalia.

El conveni també estableix l’aportació per part d’Humana de 40 vals de compra per un valor de 30 euros cadascun que es destinaran a famílies necessitades del municipi i que es podran utilitzar a les botigues de roba se segona mà d'Humana, les més properes situades a Barcelona.

D'altra banda, l'ONG també donarà 350 quilos de roba perquè es distribueixin directament a persones amb necessitats del municipi, i una aportació econòmica de 1.500 euros que es destinarà, segons el conveni, a programes socials. Aquesta quantitat suposa un ingrés de 150 euros anuals per cada contenidor instal·lat als carrers del municipi.

Per l’alcalde, Óscar Sierra, aquesta "és una bona manera de reciclar la roba donant-li un nou ús i, a més, obtenim uns ingressos per a projectes socials". Sierra va signar el conveni de col·laboració amb la promotora de Recollida de Catalunya d’Humana, Emma Dalmases.

El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans. Humana ha recuperat durant els primers quatre mesos d’aquest any 8.514 quilos de tèxtil usat a la Llagosta, i l’any passat va recollir 29.392 quilos de roba usada.

Edicions locals