Injecció de 158.000 € per a diversos serveis de la Llagosta

La Diputació aprova la concessió d'ajuts econòmics en el marc del catàleg de serveis del 2018

Economia

Injecció de 158.000 € per a diversos serveis de la Llagosta
Injecció de 158.000 € per a diversos serveis de la Llagosta

La Llagosta

La Diputació de Barcelona ha fet pública aquesta setmana la concessió d'ajuts econòmics en el marc del Catàleg de serveis de l'any 2018 del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. En el cas de la Llagosta, la Diputació finançarà aquest any diferents serveis al municipi per valor de 158.323 euros, bona part dels quals ja fa anys que funcionen i que compten amb finançament d'altres administracions.

És el cas, per exemple, dels 16.160 euros per a les oficines de consum municipal i comarcal; els 11.563 per a sanitat ambiental –desratització, controls de legionel·la...–; els 9.960 per al programa de seguretat alimentària municipal o els 6.617 per al Punt d'Informació Juvenil.

També hi ha aportacions per a la recollida i custòdia d'animals de companyia (1.000 euros); el programa d'educació per la salut i promoció comunitària de la salut (7.500); material per a equipaments esportius (2.441); esdeveniments i programes esportius (7.932); el cicle de passejades per a la gent gran (1.000); el funcionament de l'Escola de música (3.741); per finançar 18 beques esportives per finançar l'exclusió social al municipi (1.800); la campanya de Nadal de dinamització comercial (3.500) o el programa de ciutadania i convivència (6.032 euros).

Amb tot, el catàleg també preveu finançament per alguns serveis nous, de manera que entre les noves aportacions que farà la Diputació a l'Ajuntament de la Llagosta hi ha una subvenció de 13.000 euros per a solucions digitals a l'administració –gestió d'expedients–; 22.500 euros per al suport tècnic a l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC); 19.732 per a projectes específics de dinamització del mercat de treball –formació–; 2.300 per a la mostra d'entitats –que se celebra cada dos anys– o un increment de les partides destinades al CIRD tant per al suport jurídic i psicològic com per a l'atenció a les dones en situació de violència masclista i els seus fills, que enguany arriben als 9.699 i 9.446 euros respectivament.

També s'adapten algunes subvencions que ja s'aportaven anteriorment, com la destinada al festival 3deTeatre, de 2.400 euros. Segons la regidora d'Hisenda, Conchi Jiménez, "cada any presentem el màxim de projectes a totes les convocatòries possibles, i si no hi ha més aportacions de la Diputació no és perquè no ho haguem provat o demanat", diu.

Malestar per la poca aportació en inversions

Fa unes setmanes, la Diputació de Barcelona va concedir un ajut de 14.040 euros a la Llagosta per a la millora general de la Biblioteca Municipal en els àmbits d'eficiència energètica i climatització, adquisició de mobiliari, equipament tecnològic i d'ús intern i nova bústia de devolucions.

La subvenció forma part d'un programa d'ajuts de la Diputació per ajudar els governs locals a reformar, millorar i mantenir els equipaments municipals. En aquesta convocatòria l'Ajuntament va presentar-hi quatre projectes més –reforma de Can Baqué, il·luminació del Mercat Municipal, aire condicionat de l'Escola Bressol i pista esportiva d'El Turó– que van ser desestimats.

L'exclusió d'aquests projectes en el programa de subvencions ha generat malestar en l'equip de govern. "En aquest cas a la Llagosta rebrem un euro de subvenció per habitant, mentre que en altres pobles en rebran 800", lamenta la regidora d'Hisenda, Conchi Jiménez, qui en l'últim ple municipal apuntava la possibilitat de demanar explicacions a la Diputació per la baixa aportació de recursos al municipi en comparació amb altres pobles.

 

Edicions locals