Lliurats els premis literaris i de punts de llibre per Sant Jordi

La diada de Sant Jordi va omplir de llibres, roses i veïns la plaça Antoni Baqué

Cultura

Llibres i roses per Sant Jordi a la plaça Antoni Baqué. Foto: 08centvint
Llibres i roses per Sant Jordi a la plaça Antoni Baqué. Foto: 08centvint

La Llagosta

Un any més, desenes de veïns van gaudir dilluns d’una assolellada diada de Sant Jordi a la Llagosta. Les parades de llibres i roses, a més dels estands de diverses entitats, van omplir la plaça Antoni Baqué des de primera hora, una jornada que va acabar al vespre amb la celebració de diverses activitats.

A més de tallers, lectura de poemes i una hora del conte especial, entre les activitats organitzades per la diada hi havia el Concurs de microrelats i poesia Sant Jordi a la Llagosta, una iniciativa organitzada per la Biblioteca de la Llagosta i el col·lectiu Resistència Literària i que dilluns va lliurar els premis entre els autors dels 24 textos presentats.

Les guanyadores han estat tres veïnes del municipi: Sonia López, de 43 anys, amb el microrelat La escritora; Emilia Murillo, de 74 anys, amb el poema ¿Qué es la poesía?; i Laura Martín, de 14 anys, amb un microrelat en la categoria juvenil. El premi a la categoria juvenil de poesia ha quedat desert. Les guanyadores van rebre un diploma, un lot de llibres i la publicació dels textos al segon volum del llibre Barricadas de papel y tinta.

També van rebre un diploma, en la categoria microrelats, la segona classificada, Sílvia López, de 39 anys –també segona en la categoria de poesia– i el tercer, Andrés Hernández, de 52 anys, per Infidelidad; mentre que, en poesia, el tercer va ser Carles Casado, de 24 anys, per Suspiros en el recuerdo.

Concurs de punts de llibre

D’altra banda, la Biblioteca també va lliurar dilluns els diplomes i un lot de llibres als guanyadors del Concurs de punts de llibre.

Els guanyadors d’aquesta edició van ser, de 1r i 2n de primària, Sergio López, de 8 anys (Escola Joan Maragall); de 3r i 4t de primària, Yaiza García, de 8 anys (Escola Joan Maragall); de 5è i 6è de primària, Andrea Díaz, d’11 anys (Escola Gilpe); de 1r i 2n d’ESO, Alícia Pérez, de 13 anys, (INS Marina); i de 3r i 4t d’ESO, Sara Varón, de 15 anys (INS Marina).

En aquesta edició, s’han presentat 745 punts de llibre, que estan exposats a la Biblioteca fins al 27 d’abril. Els cinc punts de llibre guanyadors han estat plastificats i seran utilitzats per la Biblioteca de la Llagosta en el servei de préstec fins l’any que ve.

 

Edicions locals