L'Ajuntament prorroga la gestió del servei d'aigua a Sorea

L'equip de govern reclama més temps per estudiar una possible municipalització del servei

Societat

Ajuntament de la Llagosta
Ajuntament de la Llagosta

La Llagosta

El ple de la Llagosta de dijous va aprovar, amb els vots favorables de l'equip de govern –PSC, PP i PDeCAT– i els vots contraris de l'oposició –ICV-EUiA, Cs i ERC–, una pròrroga forçosa per a la prestació del servei municipal d'abastament d'aigua potable amb l'empresa concessionària Sorea.

La pròrroga de la concessió va aprovar-se després que el març de l'any passat, quan va vèncer el contracte per 20 anys signat el 1997, ja va concedir-se a Sorea un any més de contracte per a la gestió i explotació del servei d'aigua al municipi. Aquesta primera pròrroga es feia per un any, temps durant el qual l'equip de govern es comprometia a estudiar una possible municipalització del servei i a valorar quin model de gestió era el més adequat per al municipi.

Passat aquest any, com que encara no han finalitzat els treballs d'estudi sobre els nous models de gestió i l'Ajuntament no ha licitat el servei per garantir-ne la continuïtat, l'Ajuntament s'ha vist obligat a aplicar "una pròrroga forçosa per garantir el subministrament d'aquest servei bàsic".

En aquest cas la durada de la pròrroga és "del temps mínim i imprescindible per adjudicar el servei ajustat a dret o assumir-lo pel mateix Ajuntament".

L'oposició, en contra

La regidora Eva Miguel, d'ICV-EUiA, va retreure al govern no haver pres un decisió sobre el nou model de gestió, i va acusar-lo de voler "traslladar una decisió política als serveis tècnics municipals".

Xavier Cols, d'ERC, va indicar que "no calia fer una segona pròrroga; en un any l'Ajuntament ja s'hauria d'haver posicionat i consultar la decisió als veïns de la Llagosta".

Jorge Sabanza, de Cs, apuntava que falta informació per decidir quin és el millor model, i justificava el seu vot contrari per la falta de documentació que valori els pros i contres de cada model. Justament, la gestió de la informació també va ser un dels punts a què va fer referència Eva Miguel: "l'Ajuntament ja disposa d'aquests inventaris i informes de la Diputació, però no ens el ha fet arribar", lamentava.

L'alcalde Óscar Sierra, per la seva banda, va justificar la pròrroga forçosa dient que "no prendrem cap decisió fins que no disposem de tots els informes necessaris". "Triarem l'opció més barata per als veïns i de millor qualitat, però ens calen informes per estudiar bé què pot convenir més al municipi", deia.

 

Edicions locals