El llagostenc Álex Pérez és proclama campió d’Europa amb la catalana sub-20

Es van classificar pel Mundial de Colòmbia que es disputarà a l'estiu

Esports

“Després de la victòria contra Itàlia, el vestidor era una bogeria. Tothom cridant i cantant”. Així explicava Álex Pérez el moment de la classificació amb Catalunya per al Mundial sub-20 de futbol sala. Pérez, jugador del primer equip de la Llagostense, va ser dels últims en incorporar-se al combinat català que el cap de setmana es va jugar a Itàlia –contra Suïssa, França, Itàlia i Marroc– una de les dues places que donaven accés al Campionat del Món que es disputarà a Colòmbia a l’estiu. 

“El primer partit contra Suïssa ens va sortir tot el que havíem preparat i ho vam ferperfecte” –Catalunya va guanyar 13 a 2– “el problema és que la resta d’equips estaven a la grada mirant i ja no vam tenir capacitat de sorpresa a la resta de partits”, explica el llagostenc. Dissabte en el segon partit, contra França, els catalans van guanyar per 1 a 2, igual que contra Itàlia –jugat també dissabte–, amb dos gols de Pérez. “En aquell moment ja estàvem classificats i no ens ho podíem creure. El vestidor era una festa”. El partit de diumenge, contra Marroc, podia semblar de tràmit, però la selecció catalana va lluitar fins l’últim minut. “Perdíem 2 a 4, vam remuntar fins al 6 a 4 i ens van acabar empatatnt 6 a 6. Per mi, la selecció marroquina és la que més qualitat individual tenia”, comenta el futbolista.

Ara, la Llagostense
Acabada l’aventura premundialista, Álex Pérez es vol tornar a centrar amb el seu equip, la Llagostense, que no passa pel millor moment. “Està sent un any complicat, però jo crec que amb treball i esforç podem acabar la temporada entre els tres primers”, preveu Pérez. Però són unes places que estan molt cares, ja que entre el primer –en Sancsur amb 29 punts- i el vuitè –els llagostencs amb dos partits menys– només hi ha nou punts de diferència. “És una lliga difícil, igualada i complicada. Hi ha equips molt competitius que si no estàs al 100% et passen per sobre. Guanyes o perds un partit i pots pujar o baixar tres llocs”.
Un cop acabi la temporada, tornarà a tocar centrar-se en el Mundial. El seleccionador català ha promès als seus jugadors que intentarà mantenir el mateix bloc que ha aconseguit la classificació, però “s’ha de seguir treballant perquè sempre pot canviar alguna peça si algun altre jugador ho està fent millor que tu”, explica Álex Pérez.

Edicions locals