L'Ajuntament de la Llagosta cedeix a la Generalitat el solar per construir el nou CAP

La previsió és que el Departament de Salut de la Generalitat construeixi l'equipament sanitari entre els anys 2019 i 2020

Societat

El ple de la Llagosta va aprovar divendres, amb els vots favorables de PSC, PP, PDeCAT, ERC i Cs i els contraris d'ICV-EUiA, la cessió a la Generalitat dels terrenys en què s'ha de construir el nou ambulatori de la població, a l'aparcament que hi ha just darrere de l'edifici de l'Ajuntament.

El document aprovat estableix que l’Ajuntament cedeix al Servei Català de la Salut part de l’espai situat darrere de l’edifici consistorial entre l’avinguda de l’Onze de Setembre i els carrers del Mercat i Jaume Balmes, un terreny en què la Generalitat construirà un nou ambulatori de 1.700 metres quadrats que ha de substituir l'actual, inaugurat el 1987 i que ja ha quedat desfasat a causa de l’augment de població que ha experimentat la Llagosta els darrers 30 anys.

Els terrenys que se cediran a la Generalitat, amb una superfície de 860,7 metres quadrats, van ser qualificats com a terrenys per a equipament sanitari-assistencial mitjançant una modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbanística aprovada definitivament al setembre pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Ara, la Generalitat haurà d’encarregar el projecte i adjudicar la construcció de l’ambulatori.

El regidor d’Urbanisme, Raúl Valero, va indicar que amb aquesta cessió “l'Ajuntament completa tots els tràmits municipals pel que fa a al nou ambulatori", i va explicar que ara s’inicia una etapa de licitació i execució que ja només depèn de Salut. "Per les informacions que tenim, el 2019 es licitarà el projecte i durant el 2020 es construirà", deia.  

La portaveu del PDeCAT i regidora de Salut, Mireia Egea, es va felicitar pels avenços en la construcció del nou CAP i va desitjar que entre 2020 i 2021 "puguem veure el nou ambulatori".

ICV-EUiA, per la seva banda, va votar-hi en contra. Segons va explicar la portaveu del grup, Eva Miguel, “no estem en contra d’un nou ambulatori, sinó de la seva ubicació; cal buscar el lloc més adequat per al projecte de ciutat", deia.

Finalment, l’alcalde Óscar Sierra va intervenir per indicar que "aquest és un projecte de municipi" i per remarcar “és de dignitat un nou ambulatori per la ciutadania de la Llagosta i avui fem un pas important; tots hauríem d’estar molt contents”.
 

Edicions locals