L’Ajuntament de la Llagosta estudia fórmules per no tancar la societat que gestiona El Turó

La junta general de l’empresa pública Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni decidirà el seu futur al desembre

Societat

L’any passat, l’empresa pública Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni, depenent de l’Ajuntament, va tenir unes pèrdues de 44.146,04 euros, segons els comptes auditats presentats aquesta setmana al consell d’administració de la societat. Ara l'Ajuntament estudia diverses fórmules de gestió per evitar-ne la dissolució.

Davant del resultats de pèrdues, l’Ajuntament de la Llagosta estudia “les diferents formes per evitar el tancament de l’empresa”, apunta en un comunicat, en què el consistori assegura que la situació financera és “molt delicada”, ja que l’empresa municipal acumula pèrdues des de la seva posada marxa l’any 2012, de 191.208,11 euros.

Per això l’Ajuntament ha avançat que elaborarà una proposta per reequilibrar la situació patrimonial i que la societat sigui sostenible econòmicament i poder evitar així la dissolució de l’empresa.

stà previst que el mes de desembre es convoqui la junta general de la societat, que serà l’òrgan que aprovarà els comptes de 2016 i la proposta de reequilibri de la situació patrimonial o la dissolució definitiva de la societat. 

L’ombra de la dissolució fa temps que plana sobre el futur de l’empresa pública. En aquest sentit, el principal grup de l’oposició, ICV-EUiA, acusa el govern del PSC, PP i PDeCAT de voler dissoldre la societat i “privatitzar” la gestió.

Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni gestiona l’Oficina Local d’Habitatge i el Complex Esportiu Municipal El Turó. El govern municipal considera aquests dos serveis de vital importància per a la Llagosta. “Garantim que tots els serveis es mantindran amb la mateixa qualitat que fins ara”, ha dit el vicepresident de Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni i regidor d’Urbanisme, Raúl Valero.
 

Edicions locals