El pregó de la festa major de la Llagosta, a càrrec de l’Agrupación Cultural Galega Alborada

L'entitat sociocultural galleguista celebra enguany el seu 25è aniversari

Cultura

L’Agrupación Cultural Galega Alborada serà l’encarregada, aquest divendres (21 h) i des del balcó de l’Ajuntament, de pronunciar el pregó de festa major, l’acte que tradicionalment dóna el tret d’inici a la celebració de la festa gran.

L’Agrupación Cultural Galega Alborada va celebrar el passat mes de març el seu 25è aniversari com a entitat sociocultural, i ho va fer amb un cap de setmana farcit d’actes festius per commemorar l’efemèride, des d’un àpat de germanor fins a l’actuació de diversos grups de folklore d’arreu de la península. 

Alborada va néixer ara fa 25 anys i va tenir la primera seu a les cases dels mestres del carrer Sant Bonaventura. Des de l’any 2008, té les seves dependències al carrer Mogoda, a la part del darrere del Centre Cultural. L’activitat més destacada que l’entitat organitza durant l’any és la Festa en Honor a Santiago Apòstol, una de les dates més importants de la cultura gallega i que l’entitat commemora cada any durant el mes de juliol. A més de la coral i del grup de gaites, l’entitat també du a terme altres activitats, com les classes de ball de saló.

Espectacle d’humor
Com a novetat d’aquest any, després del pregó (22 h) hi haurà un espectacle d’humor a la plaça Antoni Baqué. Serà a càrrec de Justo Gómez, que oferirà acudits, paròdies, imitacions i molta diversió.

Edicions locals