Volats i Saltats, a punt per a la cinquena edició de l’Engreskada

La competició d’enguany s’ambientarà en clàssics de la literatura infantil

Cultura

L’Engreskada de la Llagosta –la competició entre colles de festa major– arriba enguany a la cinquena edició. Ho farà carregada de novetats, amb un total de quatre proves puntuables que marcaran el resultat final del veredicte, que es farà públic el dilluns (22.30 h) a l’Espai de Concerts del Centre Cultural, just abans de l’espectacle de fi de festa.

La primera prova de la competició es disputarà aquest divendres (20 h) durant la cercavila amb els gegants i gegantons de la Llagosta i les entitats locals. La prova porta per títol Entre dos mons, i es basa en el pique que històricament hi ha hagut entre El Màgic d’Oz (Saltats) i Alícia en el país de les meravelles (Volats).

Cada colla s’ambientarà en un d’aquests dos clàssics de la literatura infantil, amb música, balls, disfresses i representacions que evoquin aquests mons. La segona prova serà dissabte (17 h) al Parc Popular, i porta per nom Frozen Scenes, i la tercera, diumenge (16 h) a la plaça de la Sardana, es titula Tienes + cuento que Calleja. En aquests casos, com ja és habitual, el contingut de les proves es mantindrà en secret fins a l’últim minut.

Finalment, dilluns (19 h), al carrer Escoles, grocs i vermells disputaran Panoch The End, una prova que rememora l’època en què en aquest carrer s’assecaven i es lligaven les panotxes de blat de moro. 

José Conde, president dels Volats, explica que la colla afronta la festa “amb molta il·lusió i amb ganes de passar-ho bé, que és el camí més ràpid i segur per aconseguir la victòria”.

A dia d'avui, Saltats compta amb una  victòria per les dues que acumulen els Volats, intentarà igualar el marcador. L’any passat la competició va resoldre’s amb un empat entre grocs i vermells.    
   
Actes propis
A més de la competició, tant Volats com Saltats organitzaran diversos actes de festa major. D’una banda, els Saltats repetiran la rua popular de pintxos que ja van estrenar l’any passat per diversos bars i establiments del poble. Aquest any la comitiva comptarà amb l’acompanyament i l’animació de la Patrulla Canina. Serà diumenge a partir de les 17 h, amb sortida des de la plaça Antoni Baqué.

Els pintxos que es degustaran seran els de Vostrevite, Casa Pedro, Tapeo de San, Bar Ramiro, Bar el Parque i Gio. Els tiquets per participar-hi es poden adquirir al local de Saltats, al carrer de Sant Pau, 25, fins aquest dijous a les 21 h. El tiquet d’adults (12 euros) inclou 6 consumicions, 6 pintxos, 1 mocador i 1 xiulet, i el tiquet d’infants (6 euros) inclou 3 consumicions, 3 pintxos i 1 xiulet.

D’altra banda, els Volats seran els encarregats de fer ballar tothom. Serà amb el Red Dance, una sessió de jazz dance popular amb projeccions audiovisuals i obert a la participació de petits i grans. L’activitat serà dissabte (22 h) a la plaça de la Sardana. Una altra sessió de ball al carrer dels Volats serà el concurs de Free Style, diumenge (12 h) a l’Espai de Concerts del Centre Cultural, amb premis per a tothom. 

 

Edicions locals